Recente berichten

Aubergine als borrelhap
Courgettes, daar weten we wel raad mee, maar aubergines? Menigeen zit nog steeds met de handen in het haar zodra de aubergine ter sprake komt. Nergens voor nodig. Laatst kreeg ik van een vriendelijke kweker een hele doos aubergines opgestuurd, alleen deed hij dat pal voor een tweeweekse reis naar ... lees verder...

Oesterzwammenrecept
Gisteren schreef ik al over mijn groeibaaltje met paddestoelen - of was het tegenwoordig nou paddenstoelen? Enfin, oesterzwammen waren het in mijn geval. Wat doet een mens met zelfgekweekte oesterzwammen? Zo min mogelijk, dacht ik. Gewoon lekkere broodjes mee bakken. Eerst de oesterzwammen in ... lees verder...

Zelf champignons kweken
Laatst stuitte ik op een beurs op de paddestoelen-groeibaaltjes van Casa Foresta, en die kon ik niet laten staan. Zelf champignons kweken, leuk! Ik had er al eerder over geschreven, maar ach hoe gaat dat, er komt van alles tussen de goede bedoelingen en het daadwerkelijke uitvoeren ervan, dus zelf ... lees verder...

Snelle aardbeienjam (3 minuten)
Door het warme weer zijn de aardbeien zo snel rijp, dat de kwekers ze niet meer kwijtraken aan de winkels. Of die arme plantjes worden verwoest door onverwacht optredende noodweer. Altijd wat. Maar wij consumenten kunnen helpen hoor. Hoe? Door veel aardbeien te eten. Veel meer dan we nu doen. ... lees verder...

Culinair woordenboek Engels-Nederlands
Ach wat een uitkomst! Het verscheen al in 2004 maar is onlangs opnieuw uitgebracht omdat het kennelijk in een grote behoefte voorziet, het Culinair woordenboek Engels-Nederlands. Auteur Liesbeth Spreeuwenberg moet er een flinke dobber aan gehad hebben. In haar inleiding schetst ze beeldend over een ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 383
- Pagina 384
- Pagina 385
- Pagina 386
- Pagina 387
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »