Recente berichten

Cakejes met cashew
De meest bekende taart van Aruba is bolo di cashupete (cashewnotencake), ontdekte toen ik laatst voor de krant op reportage was op Aruba. Natuurlijk ging ik die thuis namaken, al kwam er uiteindelijk iets heel anders uit, namelijk kleine cakejes. Dé iconische boom van Aruba (zie ook mijn ... lees verder...

Appeljam
‘Tomber dans les pommes’ is Frans voor flauwvallen. Waarom je dat in de appels zou doen, weet ik ook niet. Zelf vind ik dat ik met mijn tien Franse appelbomen met mijn neus juist enorm in de boter ben gevallen. Want wat een weelde! Vooral dit jaar is de oogst krankzinnig overvloedig. En dit zijn dus ... lees verder...

Kookboek met korting
Vanaf nu in prijs verlaagd: voortaan kost De makkelijke keuken slechts 15 euro. Komt dat even goed uit, in deze dure decembermaand? Twee jaar geleden gaven we mijn Grote zónder pakjes & zakjes kookboek een nieuwe jas. Dezelfde 200 recepten, maar dan met nieuwe fotografie, in een nieuwe ... lees verder...

Pompoenlasagne carbonara
Lang wist ik eraan te ontkomen, aan de mandoline. Niet het gitaarinstrument (‘Mandolinen zongen zacht / In Nicosiiiiiiia’), maar het keukengerei. Ik ben immers van het koken, niet van de muziek. Een rechthoekig plankje van plastic of roestvrijstaal, met in het midden een vlijmscherpe opening, ... lees verder...

Madeleines met walnoten
Alweer weken geleden is de gevreesde wintertijd weer ingetreden, en het klokje op de oven wacht sindsdien op aanpassing. De wekkerradio, de magnetron, het uurwerk op mijn bureau, allemaal geen probleem. Maar die van de oven is elk halfjaar weer een drama. Zuchtend zit ik met de handleiding naast het ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 38
- Pagina 39
- Pagina 40
- Pagina 41
- Pagina 42
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


