Recente berichten

Restauranttip Istanbul 3: Pandeli
Een bezoek aan Istanbul is niet compleet zonder een lunch bij Pandeli. Nee een diner heeft geen zin, dan zijn ze dicht. Meneer Pandeli was een kleurrijke Griek die in 1901 zijn restaurant begon en op zeker moment verhuisde naar de unieke huidige locatie pal boven de kleurrijke Egyptische Bazar, ook ... lees verder...

Içli köfte (Turkse kroket)
Op zoek naar het allerlekkerste recept om als eerste uit te proberen uit het gisteren besproken boek Verse munt lamsbout en baklava, kwam ik al snel uit bij içli köfte. Een soort ovalen gehaktballetje in een knapperig jasje van eveneens gehakt. Zelf noemt de auteur het een Turkse kroket en in het ... lees verder...

Kookboek Verse munt lamsbout en baklava
Hij lag me al een tijdje toe te lachen vanaf een stapeltje, maar vers retour uit Istanbul ben ik me pas echt verlekkerd gaan storten op het nieuwe kookboek Verse munt, lamsbout & baklava. Niet het boek met de meest compact denkbare titel, maar wel eentje die de lekkere reikwijdte weergeeft van ... lees verder...

Restauranttip Istanbul 2: Kanaat
Het leuke aan Istanbul is dat je er steeds op een bootje kunt springen, naar de overkant. De magische overkant, want daar, aan de overkant van de Bosporus begint Azië. Neem bijvoorbeeld de wijk Üsküdar, overal moskeeën en hoofddoekjes, toeterende busjes en een levendige markt met vis, fruit en ... lees verder...

Lekkere foto’s uit Istanbul
Even wat vrolijke plaatjes op deze regenachtige dag om weer een beetje van op te fleuren. Je weet niet waar je kijken moet in Istanbul, want overal is het kleurig en geurig. Van de glimmende granaatappels tot de spartelend verse visjes. Van de feestelijke slingers met gedroogde pepers en aubergines ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 415
- Pagina 416
- Pagina 417
- Pagina 418
- Pagina 419
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »