Recente berichten

9 kilo frambozen
Afgelopen zondag kreeg ik een emmer met 9 kilo (!) frambozen cadeau. Dat is me nogal een berg. De mooiste exemplaren gingen losjes uitgespreid in de vriezer en daarna in doosjes. Die mogen te zijner tijd in de pavlova. De rest ging gedeeltelijk in diepvrieszakjes, daar maken we straks weer ijs, ... lees verder...

Frambozenparfait met amaretto
(6 personen) Bereiden: 20 minuten In de vriezer: minimaal 4 uur Deze parfait kombineert de smaak van amandel (amaretti-koekjes en amaretto-likeur) met volzoete frambozen tot een heel prettig mondgevoel. Een parfait, of in het Italiaans semifreddo, is een soort ijs, maar dan zonder roeren. Je ... lees verder...

Culinaire Almanak 2006
Ik heb er laatst verrukt en verbijsterd in staan bladeren, en kon niet meer ophouden: de Culinaire almanak. Culinair journalist Will Jansen ploegde zich door zo'n zevenhonderd producten uit de supermarkt zoals olijfolie, azijn, geraspte kaas, mozzarella, bouillon, mosterd en dressing. Zijn oordeel ... lees verder...

Weblog Eetschrijven
Wat leuk om elke keer weer een nieuw culiblog te ontdekken (hoewel de term culiblog beschermd schijnt te zijn trouwens). Zoals Eetschrijven van Gerrit Jan Groothedde. Een weblog met ‘Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist' dat ik ontdekte nadat hij een keer een reactie had ... lees verder...

Bouillon
Nee, we gaan het vandaag niet hebben over blokjes of zelfgetrokken, ik bedoel het cultureel gastronomisch magazine Bouillon. Een bijzonder leuk culinair tijdschrift dat al tijden op mijn lijstje stond om eens over te schrijven. Maar nu ik in het komende herfstnummer mijn debuut ga maken, kan ik niet ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 537
- Pagina 538
- Pagina 539
- Pagina 540
- Pagina 541
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »