Recente berichten

El Bulli
Voor de echte liefhebbers onder ons is El Bulli een begrip. Dit Spaanse, pardon, Catalaanse restaurant wordt gerund door Ferran Adria, werelvermaard als de creatiefste chef uit de keukenhistorie. Zes maanden per jaar is het restaurant geopend, de andere helft van het jaar wordt er geëxperimenteerd ... lees verder...

Kookboek Vega & Vlees
‘Help m'n puberdochter is ineens vegetarisch geworden!' Het overkwam het gezin van cateringmedewerker Laetitia van Nierop, maar die ging niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, ze schreef er een kookboek over. In het zojuist verschenen Vega & Vlees legt ze op heel praktische wijze uit hoe je ... lees verder...

Platte peterselie
Mail van Onno Kleyn: ‘Mag ik je oproepen tot een zwaar culinair offensief? Laten wij allen het komende jaar aandacht besteden aan platte peterselie. Overal en herhaaldelijk, te pas en te onpas.‘ Mijn reactie was meteen jaaaaa! Deze oproep is mij uit het hart gegrepen! Ik begrijp het nut van ... lees verder...

De Wereldverbeteraar
“Ei zacht, saus zoet, zoet de saus, fijngesnipperde uien, verschillende vleessoorten in zoete saus, gestampte kaneel, scheut sherry.” Zo begint het toneelstuk De Wereldverbeteraar van Thomas Bernhard. Gisteren zag ik het in een kleine, intense uitvoering van het Utrechtse theatergezelschap De Furie. ... lees verder...

Culinaire Vluggertjes
Een kookboek dat Culinaire Vluggertjes heet?! Ook binnen de respectabele uitgeverijwereld viert het marketingdenken kennelijk hoogtij. ‘Ach ja, die titel was een ideetje van mijn uitgever', verzucht auteur Onno Kleyn desgevraagd. Gek genoeg staat er dan wel weer slechts één eenzame Spaanse peper op ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 539
- Pagina 540
- Pagina 541
- Pagina 542
- Pagina 543
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »