Recente berichten

Boerenkool en vrieskou
‘Is het zo dat het met boerenkool net zo is als met spruitjes, dat ze op het land moeten blijven staan tot de nachtvorst er over is geweest voor je boerenkool gebruikt?' Ik krijg de meest uiteenlopende vragen per mail, zoals deze van John, die schrijft ‘vanaf zijn berg in de Ardeche in Frankrijk'. ... lees verder...

Marie Godest schilderijen
Ik schreef al eerder over de lekkere schilderijen van Marie Godest. Zojuist is ze een hele nieuwe serie begonnen met kleine schilderijen van koffiekopjes en theepotten. Kleine vierkantjes in vrolijke kleuren. Om hebberig van te worden, want ze zijn het leukst als je er meerdere hebt. Er zijn er ... lees verder...

Spaghetti met rivierkreeftjes in kokossaus
(4 personen) Bereiden: 20 minuten East meets west in deze oriëntaalse spaghetti met rivierkreeftjes, gember, kokos en verse koriander. Lekker pittig en vol van smaak. Bovendien snel klaar en supersimpel. En alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt. Nodig: 400 g spaghetti 400 g ... lees verder...

Kant en klaar taartdeeg
Na elk bezoek aan Frankrijk vraag ik het me weer af. Waarom o waarom verkoopt geen enkele Nederlandse supermarkt kant-en-klaar gekoeld rond taartdeeg? Pâte feuilletée, pâte brisée, pâte sablée (en dan ook nog van vijf verschillende merken): in Frankrijk is taarten maken een fluitje van een cent. Ik ... lees verder...

Kookboek La nonna La cucina La vita
Een beetje een rare naam voor een kookboek: La nonna La cucina La vita. Maar het is heus in het Nederlands vertaald, met als ondertitel ‘De onovertroffen recepten van mijn grootmoeder'. Geschreven en geïllustreerd door Larissa Bertonasco, een Duitse illustrator met Italiaanse roots. Want hoewel de ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 535
- Pagina 536
- Pagina 537
- Pagina 538
- Pagina 539
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »