Recente berichten

Gyoza
Japanse dumplings (gyoza) zijn zowel gebakken (dus knapperig) als gestoomd (dus sappig). Maar vooral: ze zijn eigenlijk verrassend makkelijk te maken, zeker als je houdt van een beetje fröbelen en een schaar bij de hand houdt… Reizen zit er voorlopig nog niet in, verzuchtte ik samen met mijn ... lees verder...

Oranje koningskoeken
De koek die je wist dat zou komen: niet de bekende roze, maar de oranje variant, speciaal voor Koningsdag. Waarvan sommige mensen, ik noem geen namen, het stiekem helemaal niet erg vinden dat die vanwege de nog immer huishoudende coronapandemie ook dit jaar weer niet zal plaatsvinden in de vorm van ... lees verder...

Pasta met radicchio
Bij het even treurige als onvermijdelijke afscheid van een geliefd vervoermiddel past een bitterzoet recept: pasta met radicchio. Een bordje troost dat alles in zich heeft: bitter, zoet, zuur, zout en vet. Voor de ware liefhebber. Vijftien jaar lang was ik de trotse bezitter van een Kever cabrio ... lees verder...

Rabarber panna cotta
Panna cotta’s zijn puike puddinkjes, of je ze nu stort (altijd gedoe) of gewoon lekker uitlepelt. Deze zijn extra fris dankzij karnemelk en rabarber. Na jarenlange hypermarché-ervaring kan ik in elke Franse supermarkt blindelings boodschappen doen. Althans, dat dacht ik. Tot die keer dat ik, ... lees verder...

Daslooksoep
Hoera, het is weer daslooktijd! De wildplukkers slaan nu (bescheiden) hun slag. Wat doe je met daslook? Bijvoorbeeld dit heerlijke soepje maken. Naar keuze in twee uitvoeringen: elegant gepureerd of puur en een tikje boers. Hoe krijg je het als fietser in hemelsnaam voor elkaar om op een grijze ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 57
- Pagina 58
- Pagina 59
- Pagina 60
- Pagina 61
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »