Recente berichten

Het grote kinderkookboek
Eindelijk is ‘ie er dan! Het Grote Kinderkookboek zonder pakjes & zakjes, HGKKBZPZ voor intimi. Niet helemaal nieuw, want een verzamelbundel van mijn twee eerder verschenen kinderkookboeken, Lekker Uitpakken! (uitverkocht) en Lekker opscheppen!, maar toch eigenlijk ook wel nieuw, want in een ... lees verder...

Beijing noedels
Het derde en laatste recept ter afsluiting van de Trans-Mongolië Express. Een ouderwetse klassieker uit Peking van noedels met fijngesneden groente en een smaakbepalende saus: Zha Jiang Mian oftewel Beijing noedels. Peking is het eindstation van de trein uit Moskou (zie mijn reisverhaal) en na ... lees verder...

Buuz: ravioli uit Mongolië
De hoofdreden om niet de Trans-Siberië Express te nemen, van Moskou naar Vladivostok, maar de Trans-Mongolië Express is uiteraard Mongolië. Maar wat eet je daar? Buuz natuurlijk, vleesravioli! En die zijn ook thuis eenvoudig te maken. Mongolië is een immens groot land waar de treinreiziger maar ... lees verder...

Sirniki: pannenkoekjes uit Rusland
Wat kookt een mens na terugkeer van de Trans-Mongolië Express? We beginnen in Moskou, met sirniki, kleine dikke Russische ontbijtpannenkoekjes op basis van cottage cheese, die je eet met jam of fruit en zure room. Denk: cheese cake, maar dan mini en warm, als ontbijt. Prima thuis na te maken, zelfs ... lees verder...

10x Trans-Mongolië Express
Met de trein van Moskou naar Peking stond al jaren op mijn verlanglijstje. Een prachtreis, maar ik was vooral benieuwd naar het eten in en om de Trans-Mongolië Express. Niet vergeten: stap uit en ga de boel verkennen! Zie hier mijn culinaire reisverslag in 10 punten en 3 recepten. 1. ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 79
- Pagina 80
- Pagina 81
- Pagina 82
- Pagina 83
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »