• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 april 2010

Iets uit niets: pasta met eend

confitIn foodbloggersland circuleert al geruime tijd het fenomeen van het Food Blog Event van de maand. Een reuze leuk initiatief waarbij foodbloggers elkaar een thematisch receptstokje doorgeven. Maar heb ik ooit meegedaan? Euh, nee. Het kwam niet uit of het onderwerp sprak me niet aan, drukdrukdruk of tussen droom en daad, u kent dat wel. Maar deze maand is het thema ‘Iets uit niets’, oftewel gerechten van dingen die je toch nog in huis had. Bedacht door blogcollega Klary Koopmans. Kijk da’s helemaal mijn kopje thee!

Alles uit de kast
Ik ben groot voorstander van koken met de riemen die je hebt, al was het maar omdat een mens al zoveel tijd van z’n leven zinloos doorbrengt in de supermarkt. Sterker nog, ik heb er een heel kookboek aan gewijd, Alles uit de kast, geheten. Daarin laat ik op een estafettemanier zien hoe je met basisgrediënten (en hier en daar wat vers spul) zo slim mogelijk kunt koken en je het opnieuw naar de winkel gaan zo lang mogelijk kunt uitstellen. Want laten we wel wezen: zo leuk is boodschappen doen niet.

Twee pootjes
Maar terug naar het foodblogevent. Dit kon ik niet zomaar voorbij laten gaan. Bij deze mijn bijdrage. Mijn gerecht is zo simpel, dat het niet eens in receptvorm hoeft. In Frankrijk had ik van die heerlijke blikken confit de canard (geconfijte eend) gekocht. Maar na een diner met vrienden waarbij twee blikken waren opengetrokken bleven er twee eendenpootjes over. Zielig? Welnee.

Recept
De poten uit elkaar geplukt (en dat gaat heel makkelijk want het vlees is zo botermals dat het al van het bot valt als je alleen maar ertegen blaast). Een uitje gefruit met wat knoflook (heeft een béétje kok altijd in huis). Wat kleingesneden sappige tomaat erbij, daarvan lagen er namelijk nog twee te verschrompelen op de fruitschaal. Geen gedoe met vel eraf of pitjes eruit, welnee, gewoon in de pan. Ook wat peterselie erbij voor de kleur en de gezelligheid en omdat ik gek ben op peterselie, mits platte, geen krul. Op het laatst de plukjes vlees erbij om even mee te warmen. En dan tenslotte gekookte en afgegoten penne erdoor scheppen (pasta heb je ook altijd wel ergens liggen, toch?).  Laatste tip: vooral géén kaas erover.

En het was zo lekker, dat de bordjes leeg waren voordat ik er erg in had. Oftewel: helemaal vergeten een foto te maken…

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Krokante kevertjes met chilidip

Kliekjespasta doperwten

Wortelen met honing en tijm

Vorig bericht: « Eten bij De Librije
Volgend bericht: Kookboek Weekendkoken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN