De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

19 juli 2011

Zalmforel in de Lekué Braadstomer

Op een presentatie stond ik er al eens verlekkerd naar te kijken, wat een mooi dingetje! Het verbaast me dan ook niets dat de Lekué Steam Roaster (alias Braadstomer) zojuist een internationale designprijs heeft gewonnen. Maar wat doet het met de smaak? Daar ben ik razend benieuwd naar. Eerder schreef ik al over die andere kekke Lekué-uitvinding, de Stoombox. Maar deze is anders. Het is op het oog een vrij slappe siliconen kom, die je dichtvouwt om je ingrediënten heen, maar wel met twee open uiteindes. Het idee is dat je zo tegelijkertijd profiteert van de stoomontwikkeling (koken in een pakketje) terwijl de lucht ook makkelijk kan circuleren (knapperigheid).

Fluks een visje aangeschaft, een zalmforel want die lag me bij de visboer zo lief aan te kijken.

Flink peper en zout in de holte, plus wat grofgesneden platte peterselie en dille, een sjalot in dunne ringetjes en wat dunne plakjes citroen. In het kommetje en dichtvouwen met het lipje.

Simpel doch doeltreffend. En de vis kan nog naar buiten kijken ook.

20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C en dan op tafel.

Als je het lipje weer openklikt, ligt de vis toch een tikkie onhandig in zijn (nu weer ronde) kommetje, dus toch maar even overgeheveld op een schaal.

En, hoe smaakt ‘ie? Fantastisch! Een heerlijk sappige vis, precies goed gaar, smeltend op de tong. Alleen had ik natuurlijk twee controlevisjes moeten doen: eentje gewoon los in de oven en eentje in een aluminiumfoliepakketje (of in die andere Stoombox) om het verschil te kunnen proeven. Nou, dat moet je dan zelf maar eens proberen 😉

Grappig detail: op de doos staan nog veel meer suggesties wat je met de kom kunt doen: ingrediënten afwegen op de weegschaal, beslag of eieren in kloppen, salade in serveren. Overigens is één exemplaar bedoeld voor 1 à 2 personen. Als je een compleet gezin wilt voeden, moet je er meerdere aanschaffen, in een normale oven passen er vier naast elkaar.

Het bijgeleverde minireceptenboekje in tien talen is daarentegen weer niet zo bruikbaar. Een compleet lamsrack van 5 ribbetjes voor één persoon? Dat lijkt me wat ruig. Op de receptfoto staan kleine hele uitjes afgebeeld, terwijl de tekst rept van stengeluitjes. De Fransen dienen échalottes te gebruiken, de Engelsen spring onions. Een vertaaldingetje dus. Maar om toch positief af te sluiten: hij kan gewoon in de vaatwasser.

Info:
Geschikt voor oven en magnetron
Adviesprijs: € 27,95
Verkrijgbaar bij kookwinkels in de kleuren: donkergrijs, lentegroen en gebroken wit

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Stapeltaartjes met stoofpeer

Blikjes van La Belle Iloise

Basistechnieken les 4: Bechamel

Vorig bericht: « Kookboek Cake pops
Volgend bericht: Kiwano »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN