Zelfs gevulde meloen ontbreekt niet in het vanmorgen besproken kookboek High Tea, wat ik persoonlijk nogal bizar vind bij thee. Nee, dan liever deze ginger fairy cakes! Je bakt ze in papieren cakevormpjes of in een muffinvorm. Of allebei.
Nodig voor 12 stuks:
185 g boter
150 g suiker
2 eieren
3 bolletjes stemgember, fijngesneden
175 g bloem
2 theel bakpoeder
Glazuur:
150 g poedersuiker
± 3 eetl kokend water
1 eetl gembersiroop
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Klop boter en suiker met de mixer tot een witte massa. Voeg al mixend de eieren toe. Schep de gember en de bloem luchtig door het beslag en verdeel over 12 papieren cakevormpjes of een ingevet muffinblik*. Bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Glazuur: roer alles door elkaar tot een glad papje en bestrijk de cakejes hiermee. Laat opstijven.
* Tip van mij: ik zet de papieren vormpjes altijd in een muffinblik, dan blijven ze mooier in model en zwieberen ze tijdens het bakken in de oven niet alle kanten uit.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek High Tea, lees er hier meer over.