• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 december 2011

Huisgemaakte filet américain

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Veel smakelijker dan die uit de supermarkt, dat spreekt vanzelf, en voor de gelegenheid feestelijk aangekleed. Belangrijk: maak hem niet te flauw. Proef en pas de smaakmakers aan.

Nodig:
200 g tartaar
1 roos broccoli
1 handje ongezouten cashewnoten
2 witte boterhammen
wat groene kruiden of fijne sla
scheutje olie

Smaakmakers:
scheutje worcestersaus
drupje tabasco
scheutje ketchup
lepeltje mayonaise
peper en zout uit de molen

Van tevoren (bijv. ochtend):

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de worcestersaus, tabasco, ketchup en, mayonaise in een grote mengkom en zet in de koelkast.
  3. Maak superkleine roosjes van de broccoli, hak de cashewnoten fijn en hou apart.
  4. Snij de boterhammen in blokjes, hussel ze om met wat olie en bak ze in 12 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.
  5. Was de kruiden en/of sla, bewaar goed afgedekt.

Laatste moment:

  1. Meng de tartaar met de filetsaus en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak met behulp van een metalen kookring mooie rondjes filet americain op vier borden en garneer met kruiden/sla, minibroccoliroosjes, gehakte cashewnoten en de broodcroutons.

Wijntip:
Grüner Veltliner is Oostenrijks wit en doet het op 8 °C perfect bij dit gerecht. Rood kan ook, ga dan voor niet te zware Barbera d’Asti (Italië) of Cabernet Franc uit de Loire. Deze wijnen zijn heerlijk op 16 °C.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en variatiesuggesties!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Komkommersalade

Gratis recepten uit mijn nieuwe boek

vichyssoise

Warme vichyssoisesoep met gamba’s

Vorig bericht: « Appel-hazelnootcrumble met honing-hangop
Volgend bericht: Varkenshaasmedaillons met paddenstoelensaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN