• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 november 2012

Thuisbezorgservice Goulash@Home

Of ik een proefbekertje goulash wilde testen, huisgemaakt zonder pakjes of zakjes? Tja, ook ik heb wel eens geen zin om zelf te koken, dus graag, kom maar op! Selina Wouda en haar Roemeense vriend Chris Groza zijn vanuit hun eigen keuken zojuist een thuisbezorgservice begonnen in Amsterdam. ‘Nee, nu eens geen kleffe pizza of vette taco’s, maar traditionele, met geduld bereide goulash!’ En niet zomaar goulash, maar vier uur met liefde gestoofde goulash volgens familierecept op basis van biologisch rundvlees.

Hongaars
Maar goulash is toch Hongaars? ‘Jawel,’ legt Selina uit, ‘maar Chris woonde vlak bij de Hongaarse grens, en dit was altijd wat zijn moeder maakte.’ Het recept is vooralsnog geheim, en de kruiden komen ook inderdaad uit Hongarije. Wat is eigenlijk hun achtergrond? Selina blijkt pianostemmer, en Chris was altijd kok, maar kwam in Nederland met een Roemeens paspoort niet aan de bak. Een eigen bedrijf leek de enige oplossing. En goulash is nu eenmaal zijn grote specialiteit.

Pakket
Als ik de tas uitpak blijkt het een heel pakket. Niet een, maar twee bekers, ook een vegetarische variant. Huh, vegetarische goulash? Bestaat dat? ‘Dat was nog best een uitdaging,’ vertelt Selina, ‘maar er zijn in Amsterdam zoveel vegetariërs, en er komen er steeds meer bij, dus we zijn gewoon gaan uitproberen, en we zijn zelf erg tevreden over het resultaat.’ Verder nog in de zak: twee bakjes crème fraîche, twee bakjes loeihete home made chili-olie, een bakje versgehakte peterselie en een aluminiumfoliepakketje met stukjes nog warm, knapperig brood.

Aanvalluh!

De ‘echte’ goulash is een zachte tomatige saus met lekker veel grote stukken groente en supermals vlees. Ronduit heerlijk, zeker in combinatie met de koude crème fraîche en de frisse peterselie erbij. Hij zou van mij iets pittiger mogen, maar daar is natuurlijk die olie voor, dan kun je het zelf doseren. De vegetarische variant is veel bruiner van kleur en meer moesachtig. Hier minder herkenbare stukken groente, totdat blijkt dat de aardappels allemaal naar beneden zijn gezakt. En deze is flink pittiger. Het leek me eerlijk gezegd niks, vegetarische goulash, maar ik ben aangenaam verrast door de volle smaak. Enige puntje is nog de temperatuur: de goulash is precies op eettemperatuur, maar koelt snel af. Het Turks brood past er prima bij en is lekker om te dippen, al overweegt Chris naar verluidt nog of hij in plaats van brood misschien toch Hongaarse dumplings gaat maken, voor in de goulash.

Niet duur
En de prijs? Een halve liter kost 6 of 7 euro (vegetarisch of rund), een grotere portie van 900 ml kost respectievelijk 10 of 12 euro, inclusief genoemde bijgerechten. Dat vind ik beslist niet duur als je nagaat hoeveel tijd erin gaat zitten om dit te maken en hoeveel je ervoor krijgt, en dan ook nog met biologisch vlees. Wat mij betreft een enorme aanwinst in het hoofdstedelijke culithuisbezorgsegment dat ik van harte durf aan te bevelen.

Er wordt nog gewerkt aan een eigen website. Tot die tijd kun je Selina en Chris bereiken via Facebook en Twitter, of bellen naar 06-16394750.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Underground boerenmarkt

Nieuw filiaal lekkeredingenwinkel Marqt

Marokkaanse dorade

Vorig bericht: « Eetfilm Haute Cuisine
Volgend bericht: Screaming Beans »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN