• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 juni 2013

Agua de Valencia cocktail

cafedelashoras-aguadevalenciaBubbels met sinaasappelsap, dat is kort samengevat ‘Water uit Valencia’. Sinaasappels hebben ze namelijk in overvloed rondom de stad, en cava is in dit land ook nooit ver weg. Sinaasappellikeur hoort ook nog in deze cocktail, al komt die dan van de Franse buren. En in Café de Las Horas (foto), waar ik het gisteren over had, doen ze ook nog een scheut wodka bij hun fameuze Agua de Valencia. Altijd geserveerd in een kannetje zodat je lekker kunt bijschenken (Twee drankjes voor de prijs van één! Het klinkt bijna Hollands!) en dan ook nog in een ouderwetse champagnecoupe, wat het helemaal feestelijk maakt.

Nodig voor ruim 1 liter:
750 ml vers sinaasappelsap
250 ml cava
100 ml cointreau
optie : 50 ml wodka
optie: 25 g (poeder)suiker
ijsblokjes

Zorg dat de cava ijskoud uit de koelkast komt. Over de verse sinaasappelsap is trouwens nog discussie. De barman van Café de las Horas zweert bijvoorbeeld bij een mix van half vers, half uit een pak, voor betere stabiliteit. Een nog groter discussiepunt is de suiker. Spanjaarden houden van zoet, ik een stuk minder, dus ik heb de gebruikelijke hoeveelheid suiker al flink teruggebracht, maar eigenlijk vind ik dat je suiker net zo goed helemaal achterwege kunt laten. De wodka voegt eerlijk gezegd niet zo heel veel toe qua smaak, maar wel qua vrolijkheid. En houten hoofd de volgende ochtend. Ik waarschuw maar vast… Serveer in kannetjes met veel ijsblokjes. Of crushed ice, dat is nog chiquer.

Dit is deel zeven in de serie Lekkers uit Valencia. Terug naar aflevering 1 (Mercado Central), 2 (Bodega Montaña), 3 (paella), 4 (horchata), 5 (fartons) en 6 (Café de las Horas). In de volgende aflevering gaan we wederom aan de drank, nu aan de onvermijdelijke sangria.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hellmann’s mayonaise

Recepten voor antipakjesavond

Frankrijk: tomatentaboulé

Vorig bericht: « Café de las Horas
Volgend bericht: Cursus kookboek schrijven 10: vormgeving »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN