• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 oktober 2013

Risotto (7): Recept groene risotto met lam

Zullen we nog even een risottootje doen? Ik ga lekker nog even door met mijn risottoserie, welja. Heb je wel eens last van loslopende restjes? Dan heb ik een supermakkelijke oplossing: in de risotto ermee. De voedselhamsteraar (zoals ik) dreigt soms te vergeten om de voorraad ook daadwerkelijk weer op te eten, dus om de zoveel tijd stop ik met boodschappen doen en eet ik alleen nog op wat er in koelkast, vriezer en voorraadkast voorradig is. Zo ontstond deze restjesrisotto met doperwten uit de vriezer, basilicum van een zieltogend plantje, een oud stompje gember, wat vergeten lenteuitjes uit de koelkast en twee, elk bijna lege pakken risottorijst uit de voorraadkast. Oja, en met lamskoteletjes, ook uit de vriezer. Nee, ik weet ook niet wat die daar deden.

Maak risotto volgens de ovenmethode, of gewoon via de roermethode in een pan, wat je zelf wilt. Handvol doperwten alvast uit de vriezer halen. Sjalot, knoflook en verse gember fruiten in boter in een pan die ook in de oven kan. Risottorijst even meebakken. Scheut Noilly Prat erbij (witte wijn mag ook), bruis, bruis. Dan loeihete bouillon erbij (verhouding: 100 g risottorijst = 300 ml bouillon, voor de zekerheid een beetje extra) en de hele pan in de voorverwarmde oven op 175 °C. Na 20 minuten doperwten en ringetjes lenteui er goed doorroeren en nog 5 minuten in de oven terugzetten. Intussen met de staafmixer even wat pesto maken van basilicumblaadjes en (in mijn geval) wat pistachenootjes, een brokje parmezaan, zout, peper en een klontje boter. Pan uit de oven, dit erdoor roeren, 1 minuutje met deksel erop laten staan. Oja, en terwijl de risotto in de oven staat niet vergeten om even die lamskoteletjes te bakken, simpelweg in een koekenpan, peper en zout, laten rusten in alufolie tot de rijst klaar is.

P.S. Dat doen Italianen nou nooit hè, vlees of vis serveren bovenop hun risotto. Net zomin als risotto bereiden in de oven. Maar puh, we doen lekker waar we zin in hebben!

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Dit was deel 7 in de serie over risotto. Terug naar aflevering 1 (inleiding) en 2 (recept risotto met saffraan), 3 (de rijstfabriek) 4 (suppli), 5 (ovenrisotto met asperges) en 6 (bij de risottoboer). Morgen gaan we naar de rijstbeurs.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hot duo pannenlap

Driebonensalade met oosterse dressing

Kookboek Honestly Healthy

Vorig bericht: « Chocotony
Volgend bericht: Alles over risotto (8): op de rijstbeurs »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN