• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 oktober 2013

Kliekjesrecept risotto (9): Riso al salto

In deze risottoserie had ik het al eerder over kliekjes van risotto in de vorm van balletjes. Verrukkelijk! Gek genoeg doen ze in het risottorijke noorden van Italië niet aan ballen. Maar risottokliekjes hebben ze natuurlijk volop. Wat doen ze er dan mee? Ze bakken er koeken mee. Riso al salto, noemen ze het, naar het omfloepen (de salto) in de pan, net als bij een pannenkoek. In het restaurant van de luxe delicatessenwinkel Peck in Milaan at ik elegante kleintjes, gebakken in kleine koekenpannen.riso al salto

Thuis bakken de mensen echter meestal één grote, in een flinke koekenpan, en snijden die dan in stukken.

Nodig: restjes risotto zonder al te veel stukjes en dingetjes en groentebonkjes. Gewone risotto met saffraan hebben ze eigenlijk het liefst in Milaan. En boter. Nee, geen olijfolie. Dit is het noorden, hier werken we met boter.

En nu?
Smelt zoveel boter in een koekenpan dat de bodem bedekt is. Doe er rijst in en duw plat met een spatel. Zorg dat de hele pan bedekt is, maar maak de laag niet te dik. Bak op middelhoog vuur tot de onderkant knapperig is, draai dan met behulp van een groot bord de hele boel om en laat voorzichtig weer terugglijden in de pan. Inderdaad, een beetje gedoe, maar dat omfloepen in de lucht met die salto kan ik al helemaal niet aanraden, dat wordt een drama. Als de rijst alle boter blijkt te hebben opgesoupeerd moet er nog een extra klontje bij. En dan ook de andere kant knapperig bakken. Meer is het niet. Machtig lekker.

riso al salto

Dit was het 9e en voorlopig laatste deel in de serie over risotto. Terug naar aflevering 1 (inleiding) en 2 (recept risotto met saffraan), 3 (de rijstfabriek) 4 (recept suppli), 5 ( recept ovenrisotto met asperges), 6 (bij de risottoboer), 7 (recept groene risotto met lam) en 8 (op de rijstbeurs).

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groene salade met druiven

Crostini

Wortelrisotto met loofpesto

Vorig bericht: « Alles over risotto (8): op de rijstbeurs
Volgend bericht: Appeltaart »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN