• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 augustus 2014

Culinaire wereldreis (7): Australië

Het staat al jarenlang bovenaan mijn verlanglijstje: Australië. Maar ja, te ver weg, dus andere reisbestemmingen gaan steevast voor. Jazeker, ik ben nog altijd op culinaire wereldreis.

Denk je aan Australië, dan denk je aan kangoeroes, het Great Barrier Reef, Ayers Rock bij zonsondergang (of was het nou zonsopgang?) en het Sydney Opera House. En niet te vergeten de veelgeroemde eetcultuur van Sydney die een stuk verder gaat dan de iconische Vegemite sandwich. Geen Marmite, denk erom, dat is Engels, en naar het schijnt vloeken in de kerk bij de Ozzies. Hoewel het sprekend op elkaar lijkt, vinden zij van niet. Vegemite is gemaakt van ‘gistextract’ en Marmite van ‘groente-extract’. Tja.
ayrsrockVeel verder reikt mijn culinaire Australië-kennis niet, dus ik klopte aan bij mijn oud-collega Monique, die een paar jaar geleden die kant op is verhuisd. Kon zij voor deze zomerse wereldserie de vraag beantwoorden wat nou toch ‘hét klassieke Australische gerecht’ is? Alleen geen pavlova, want die heb ik hier in de krant al eens behandeld. Per ommegaande arriveerde haar top 5:

5. Meat pies: tot in de verse uithoeken van Australië verkrijgbaar. Al is het een gehucht met maar één cafeetje, minstens vijf soorten pies hebben ze er altijd.
4. Lamingtons: cakeblokjes in een jasje van chocolade en kokosrasp. Australiërs zelf geven vaak dit als antwoord op de vraag naar typisch Australisch eten.
3. Beetroot: geen gerecht, maar een groente. De biet zit werkelijk overal in danwel op, van salades en broodjes tot pizza’s en hamburgers. Oh, en door de smoothies.
2. Banana bread: een cakeachtig brood dat vooral ‘s morgens bij de koffie wordt gegeten, doorgaans besmeerd met boter. In werkelijk ieder koffietentje, café of supermarkt verkrijgbaar. Of men bakt het zelf naar een van de vele recepten van de Australische kookgodin Donna Hay.
1. Pork belly: knapperig gebakken buikspek. Van simpele pub tot gerenommeerd restaurant, overal staat dit nationale lievelingseten op het menu.

Ik ben zo vrij om nummer 1 te negeren wegens even geen zin in vlees, dus het werd nummer 2. Morgen het recept.kangaroo

Dit is aflevering 7 van mijn culinaire wereldreis in Trouw. Aanstaande zaterdag in de krant weer een verse, zij het laatste, aflevering. Terug naar aflevering 1 (Frankrijk met coq au vin), aflevering 2 (USA met blueberry pancakes), aflevering 3 (Peru met papas rellenas), aflevering 4 (Sri Lanka met dal curry), aflevering 5 (Suriname met pindasoep) en aflevering 6 (Turkije met adana yogurtlu).

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Culinaire wereldreis (1): Frankrijk

Culinaire wereldreis (6): Turkije

Culinaire wereldreis (4): Sri Lanka

Vorig bericht: « Tip Nashville: Arnold’s
Volgend bericht: Wereldgerecht Australië: Banana bread »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN