• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

15 september 2015

Sesamzoutjes

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben gevoelsmatig nog helemaal niet toe aan de realiteit van het alledaagse leven. Het après-vakantieleven, bedoel ik. Na weken-en-wekenlang ongestoord boeken lezen, het firmament bemijmeren vanuit een hangmat en in zijn algemeenheid gewoon dag in dag uit een beetje lukraak aanpielen, kan ik nog niet goed uit de voeten met het werkzame bestaan. Rinkelende telefoons, dwingende mailtjes, uitnodigingen voor me dit en me dat, rekeningen sturen, rekeningen betalen en niet te vergeten deadlines, waaronder voor deze krant. Met een half hoofd zit ik nog in Frankrijk, waar het leven spreekwoordelijk zoet was.

Ook zoiets. Waarom doe je op vakantie dingen die je thuis net zo goed zou kunnen bezigen, ware het niet dat het er hier zelden of nooit van komt. Een aperitiefje bijvoorbeeld. Thuis hooguit iets voor zon- en feestdagen, maar in Frankrijk een dagelijks ritueel, hoe klein ook. Gewoon terwijl het eten suddert in pan, oven of barbecue even een rustmoment met een glaasje en iets te knabbelen erbij.

Mijn favoriete aperitiefknabbelzoutjes zijn die van Belin. Elke Franse supermarkt heeft ze.

Uit een pakje: Belin Triangolini au sésame
Tarwebloem, palmolie, sesamzaadjes 4,2%, glucose-fructosesiroop, suiker, maanzaad 2%, bakpoeder (ammoniumbicarbonaat, monocalcium-orthofosfaat, natriumwaterstofcarbonaat, zout, gemout gerstemeel, droge gist, tarwegluten, aroma (selderij).

triangolini-sesamzoutjes
Uit het complete assortiment, van de kaasdingetjes via de miniquiches tot de kabouterpizzaatjes, heb ik intussen ontdekt dat de triangolini-crackertjes het lekkerst zijn. Niet te opdringerig, niet te zout, met sesam en maanzaad – altijd goed – en met precies de juiste knapperige dooreetfactor.

De meegenomen voorraad is intussen helaas op, dus moest ik ze wel proberen na te maken. Goed gelukt, al zeg ik het zelf. Het hoeft natuurlijk niet persé in driehoekjes. Vierkantjes, rondjes, sterretjes, alles mag. Tchin-tchin!

 

Zelf maken?
Tant pis! (Da’s Frans voor ‘helaas pindakaas’). Dit recept staat niet meer online omdat het intussen namelijk is opgenomen in mijn Franse kookboek De makkelijke Franse keuken. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Asperges met radijs

Feestrecept: zalm uit de oven

Kritische journalist gezocht?

Vorig bericht: « Zelfpluktuin Texel
Volgend bericht: Salade met zwarte rijst »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN