• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 juni 2016

Aspergerisotto met zeekraal

Dit is alweer de laatste aflevering van mijn aspergemaand en er is verdorie nog zoveel niet aan de orde gekomen! Op de valreep wil ik in ieder geval nog even een drietal hardnekkige misverstanden uit de weg ruimen.

1. Asperges zijn draderig
Dan heeft u domweg te zuinig geschild. En dat geldt zeker in geval van uitgedroogde exemplaren van kiloknallende grootgrutters. Tja, hadden we allemaal maar een aspergeboerende buurman, want ach, wat zijn versgestoken exemplaren een wereld van smaakverschil. Tip: leg asperges na het schillen een kwartier (of langer) in koud water, daar knappen ze van op.

2. Asperges kook je in een aspergepan
Nee, vooral niet. Het idee is leuk, asperges rechtop in een hoge, smalle pan zodat de tere kopjes boven het water uitsteken en aldus niet tot prut koken, maar in de praktijk zakken de stengels in zodra ze wat zachter worden en zit u alsnog met een bende. Neem liever gewoon een wijde pan waar ze liggend inpassen, die kopjes redden zich wel. Tenzij het recept vraagt om asperges in stukjes, dat kan in elk klein pannetje en dan voegt u de kopjes gewoon iets later toe.

3. Aspergekookwater gooi je weg
Driewerf neen! Al weken beveel ik aan om soep te maken van aspergekookwater, of – nog beter – aspergeschilafvalbouillon. ‘Wanneer komt er een soeprecept?’ volgden de onvermijdelijke lezersmailtjes. Niet. Ik heb al vaker aspergesoep in de krant gehad (kijk hier of hier voor een recept) en ik benut deze laatste aflevering daarom liever voor iets anders: risotto.
aspergerisotto

Zelf maken?
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online omdat het intussen is opgenomen in mijn nieuwe kookboek Slim zónder pakjes & zakjes. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

De aspergerecepten uit de serie die nog wél online staan:
Klassieke asperges met hollandaisesaus
Sambal goreng asperges
Aspergesoep van schillenwater
Aspergekroketten

P.S.
Waar zijn de pakjes en zakjes? Die blijven even in de kast want dezer weken zit ik in een aspergeserie. Lees hier mijn aspergereportage.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Visstoofpotje uit Kroatië

Chinese wijting

Boerenkool speciaal

Vorig bericht: « Serviezenworkshop Dutch Design
Volgend bericht: Italiaanse lasagne (voor dummies) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN