• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 maart 2017

Ovenvis met champignons

Beter goed gejat dan slecht bedacht, moeten ze bij Queens Vis gedacht hebben. Is ‘viscuisine’ intussen een nationaal begrip? Dan doen wij ook zoiets en noemen het ‘ovenvis’. De visopleukfabrikant biedt volgens de website ‘voor iedere visliefhebber wat wils. Zoveel smaken, zoveel keus.” Dat valt tegen: Queens doet vooral in tilapia en pangasius, de twee minst vissige vissoorten je kunt verzinnen. Dat is gek genoeg juist een voordeel, want veel mensen hebben last van visvrees. Niet alleen hele vissen zijn eng (“ze kijken je aan!”) maar ook filet “die naar vis smaakt” is brr. Er valt als receptenschrijver soms niet tegenop te typen, tegen al die vooroordelen.

Uit een pakje: Queens ovenvis met groente, champignon & bieslook
Alaska koolvisfilet (vis) (74%), champignons (8,5%), plantaardige olie (zonnebloem, raapzaad), tarwebloem, boter, paprika (2%), ui (1%), bieslook (0,7%), kaas, zout, specerijen, eekhoorntjesbroodpoeder, dextrose, gist.

Nee, dan de tekstschrijver van Queens. Die heeft zich helemaal uitgeleefd. Zo is de ovenvisvariant Champignon & Bieslook “een voortreffelijke combinatie van zachte visfilet met champignons en bieslook, verfijnd met kaas, ui en paprika”, terwijl de versie Tomaat & Paprika getypeerd wordt als “een voortreffelijke combinatie van zachte visfilet met tomaat en paprika, verfijnd met basilicum, oregano en tijm.” Om over die met Wortel & Mosterd nog maar te zwijgen: “een voortreffelijke combinatie van zachte visfilet met wortel en mosterd, verfijnd met dille.” O, wacht, er is zelfs nog een vierde: Lente-ui & Peper. Een, u raadt het al, “voortreffelijke combinatie van zachte visfilet met lente-ui en peper, verfijnd met mosterdzaad.”

Nee, laat ze maar schuiven, bij Queens. Ovenvis dus. Met groente. Hoezee, want we moeten meer groente eten en alle beetjes helpen. Met de nadruk op ‘beetje’, want 8,5% champignons of 10% wortel zet natuurlijk niet echt zoden aan de dijk.

Zullen we even zelf een visfileetje bedekken met groente? Na de Woeste Wortel Weken kunt u vast geen peentjes meer zien, dus de keuze viel op champignons. Altijd een fijne combi met vis. Maar kaas heeft er volgens mij niks bij te zoeken en de smaak van bieslook vervliegt in de oven, dan kunt u beter peterselie nemen. Let op, het champignonnige bovenlaagje moet een vrij grof (dus niet compleet pruttig) geheel worden.
Dus niet zo:

Maar eerder zo:

De champignontapenade is een weekje houdbaar in de koelkast en trouwens ook heerlijk op geroosterde lunchboterhammen of door de pasta.

 

 

Zelf maken?
Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online omdat het intussen is opgenomen in mijn nieuwe kookboek Slim zónder pakjes & zakjes. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pittig draadjesvlees

Mexicaanse Wraps

Wittewintergroentesoep

Vorig bericht: « Vanille: suiker en extract
Volgend bericht: Boter op je hoofd »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN