Voilà, nu is hij er dan echt officieel, mijn nieuwe kookboek Slim zónder pakjes & zakjes. En dit is ‘m dan:
Gisteravond hebben we het boek feestelijk ten doop gehouden in Pakhuis De Zwijger tijdens een vrolijk-serieuze debat-variété-avond (en via deze link kun je het filmpje van de avond terugzien).
Er was een hilarisch verpakkingscollege van Teun van de Keuken, Onno Kleyn hield een niet minder vrolijke verhandeling over de geschiedenis van pakjes en zakjes, er was een gepeperd debat tussen anti-bouillonblokjesprotagonist Felix Wilbrink en chef Anton Rinsema van Knorr (en alle andere foodmerken van Unilever). Ionica Smeets verklapte alvast haar column van aanstaande zaterdag in de Volkskrant, ik ging zelf in de clinch met Rosanne Hertzberger, de hele avond werd vakkundig begeleid door presentator Wilbert van de Kamp en er was ook nog eens een heuse aardappelpureeproeverij van Maggi versus kok Edgar Buhrs.
Wat je noemt een memorabele avond met een line-up waar ik apetrots op ben. Alle sprekers en bezoekers nogmaals dank voor jullie komst.
Oh, en natuurlijk is het eerste exemplaar uitgereikt, in dit geval drie exemplaren, aan drie dames die na een oproep op Facebook wel wilden vertellen waarom ze van de pakjes af zijn. We noemden ze doodleuk ‘de ex-pakjesgebruikers’.
Voor een voorproefje uit het boek met gratis recepten, kijk hier in het online magazine (klik op het plaatje):
Een wervend filmpje hebben we ook, waarin ik in een notendop uitleg waar dit boek over gaat en waarom je het zou moeten hebben.
Of de nóg kortere versie:
Het boek ligt nu overal in het land in de boekwinkel en zelfs mijn eigen boekwinkel om de hoek (Hoogstins in Amsterdam) pakte al feestelijk uit. Daar word je als auteur blij van hoor!
Wie geen boekwinkel om de hoek heeft (support your local heroes!) kan natuurlijk ook online terecht bij bol.com of mijn eigen webshop.
En niet schrikken, je komt mij in billboardvorm als het goed is de komende tijd overal tegen, zoals hier in Oss. Stuur me vooral een fotootje als ook jij me ergens ziet hangen, dat is leuk voor mijn moeder.
En nu hou ik erover op hoor, nu moet het boek het verder op eigen kracht doen.
Of nee, wacht, nog één dingetje, hier valt nog meer te lezen over het onstaansproces van het boek, altijd leuk, zo’n kijkje in de keuken:
Hoe het allemaal begon
De fotoshoots
De laatste loodjes
Alle info op een rijtje