• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2019

Pasta met geroosterde tomaten

Influencer zijn is tegenwoordig het meest begeerlijke wat er is. Beroemd worden door jezelf in te zetten als een permanent reclamevehikel, het lijkt me vooral dodelijk vermoeiend. Alle uitnodigingen voor influencerbijeenkomsten, influencernetwerken en mailtjes met ‘beste influencer’ erboven gaan bij mij dan ook linea recta richting prullenbak. Maar impact hebben, dat is natuurlijk wél leuk. Dat mensen je laten weten dat ze dankzij jou echt lekkerder zijn gaan koken zonder pakjes en zakjes bijvoorbeeld. Dat is de fanmail waar je het voor doet.

Laatst kreeg ik er weer eentje: “Hi Karin, wij zijn fan van je heerlijke gerechten!” De verrassende afzender: Honig. U weet wel, de pakjesfirma die ik een jaar lang in de schijnwerpers heb gezet naar aanleiding van hun onzalige marketingactie om een influencergezin (sic!) tegen betaling een jaar lang uit pakjes te laten eten. Die Honig dus. “Daarom zouden wij jou erg graag een pakketje willen sturen met ons nieuwe product ‘Kruidenpasta’. Nog lekkerder en verser dan wat je van Honig gewend bent! No strings attached. Lijkt je dat leuk? Let us know!”

Ik schoot gierend in de lach, gaf ze de tip om even te googlen op mijn naam, maar dat ik best een exemplaar wilde testen.

Daarna werd het bericht schielijk verwijderd en bleef het kinderachtig stil. Kennelijk een stagiaire die lukraak het web afspeurt naar iedereen die ‘iets met food’ doet?
U begrijpt, ik ging op onderzoek uit naar dit natte zakje.

Uit een pakje: Honig kruidenpasta macaroni en spaghetti
Groenten (tomatenpuree 44%, tomaat 12%, ui 4,9%), specerijen (uienpoeder, paprikapoeder, kerrie, zwarte peper), suiker, azijn, natuurlijke aroma’s, mineraalzout (kaliumchloride), zout, kruiden (tijm, knoflook, laurier, peterselie, lavas), voedingszuur (citroenzuur), zetmeel.
Zelf toevoegen: macaroni of spaghetti, rundergehakt, uien, rode paprika, gele paprika, courgette, cherry-tomaten.

Er zijn verschillende varianten, voor nasi of bami, macaroni of spaghetti. Hoofdingrediënt: tomatenpuree, zelf toevoegen: altijd weer die eeuwige paprika, prei en courgette, gaaap. De onzinfactor is beslist lager dan bij de klassieke poedermixen, al blijft de vraag of je met die extra anderhalve euro per maaltijd nu zoveel opschiet. “Het lijkt op boemboe,” reageerde een behulpzame lezeres, “maar die van Honig zijn – excusez le mot – ronduit smerig en lijken er niet in de verste verte op.” Tja, toen ben ik maar zelf iets anders gaan proberen. Door tomaten te roosteren krijgt u vanzelf extra smaak, aangevuld met wat smaakmakers uit eigen voorraad. Een puik vegetarisch pastaatje!

Zelf maken?
Recept Pasta met geroosterde tomaten en feta

Nodig voor 4 personen:
750 g (gekleurde) kerstomaatjes
400 g maccheroni (of andere korte Italiaanse pasta)
250 g feta
handvol verse basilicum
½ sinaasappel
2 knoflooktenen
1 eetl balsamico-azijn
1 eetl oregano
2 theel venkelzaadjes
wat chilivlokken (uit zo’n molentje)
olijfolie
zout & peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 225°C. Verkruimel de feta in stukjes in een kom. Doe er venkelzaad bij en rasp de schil van de ½ sinaasappel erboven fijn. Zet apart. Doe de tomaatjes in een braadslee waar ze in één laag precies in passen. Snij de knoflook in flinterdunne plakjes, doe erbij. Voeg oregano, zout, peper, chilivlokken, het sap van de uitgeperste ½ sinaasappel, 3 eetl olijfolie en balsamico bij. Hussel door elkaar en rooster 30 minuten in de oven tot de tomaatjes gaar en geblakerd zijn. Hak intussen de basilicum grof. Kook de pasta al dente, giet af en doe terug in de pan. Doe de tomaatjes plus al het vocht uit het bakblik erbij, plus 2/3 van de feta en de basilicum. Roer stevig door elkaar. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de rest van de feta en wat versgemalen peper. Misschien nog een kringeltje olijfolie?

Dit recept verscheen eerder in Trouw. ©: Koken met Karin.

Naschrift: na twee weken durfde kennelijk toch iemand bij Honig alsnog te reageren. Maar ja, toen was bovenstaand stukje natuurlijk al lang en breed ingeleverd bij de krant…

P.S. Vers van de pers, niet één maar twee nieuwe kookboeken. De kinderkookboekverzamelbundel Het grote kinderkookboek zonder pakjes & zakjes en het gloednieuwe Franse kookboek De makkelijke Franse keuken. Nu overal verkrijgbaar in de boekhandel of bestel hier een gesigneerd exemplaar.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bibimbap

Kruidige zalm uit de oven

Pizza met kippenlevertjes

Vorig bericht: « 3x lezing
Volgend bericht: Spaghettipompoen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN