De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2011

Italiaanse bonensalade

(4-6 personen)

Bereiden: 10 minuten
(+ intrekken)

Een simpele salade vol aardse en eenvoudige smaken die er ook nog eens fleurig uitziet. Kijk in groente- of delicatessenwinkels eens naar blikjes bijzondere bonen (borlotti, lima) of neem gedroogde bonen (in de printversie van dit recept staat wat je daarmee doet). Geschikt als voorafje of als hoofdgerecht, ideaal voor een buffet. Maak de salade liefst van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Nodig:
2 blikjes (à 400 g) grote witte bonen
100 g Parmaham
1 winterwortel
1 bosje basilicum
olijfolie extra vergine
zout & peper uit de molen

  1. Spoel de witte bonen af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de winterwortel en schaaf op een mandoline of met de kaasschaaf in dunne plakjes.
  3. Snij de rauwe ham in dunne reepjes.
  4. Rol de basilicumblaadjes met een paar tegelijk op en snij in dunne reepjes, maar hou een paar blaadjes apart voor de garnering.
  5. Doe alles in een mooie grote schaal. Strooi er zout en peper over en een ferme scheut van de lekkerste olijfolie die je hebt.
  6. Hussel door elkaar en laat de smaken liefst even intrekken.

Serveren:
Schep de salade nog even om en bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes. Serveer met lekker boerenbrood.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Yoghurtcakejes

Knabbelwortels uit de oven

Pompoensoep van een ander

Vorig bericht: « Blender afwassen
Volgend bericht: Rood-oranje gegrilde groenten »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN