• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 april 2008

Crayfish

Nog zoiets waar je niet aan ontkomt op Anguilla, dat sprookjesachtig bestrandde eilandje in de Carribean, is crayfish. Het ziet eruit als een bescheiden kreeftje, maar dan zonder die enorme scharen. Wel met veel sprietige uiteinden, waar overigens niks eetbaars inzit, geloof me, ik heb het geprobeerd. Onvervalst lekker van de barbecue met een licht citroenig botersausje. In tegenstelling tot de Fransen, die hun fruits de mer en crustacés altijd voorzien van een compleet arsenaal aan gereedschap, dien je deze beestjes te Anguilla kennelijk gewoon met een mes te lijf te gaan. Omdat de messen in elk restaurant steevast van groot formaat zijn, is dat nog een heel gedoe. Totdat ik ontdekte dat het met een botermesje perfect lukte om met één vloeiende beweging het sappige vlees uit de staartschaal te hupsen. Echt, je eet je vingers erbij op. Dat zie je aan deze onvervalste amateurfoto trouwens niet af, maar dat komt door de combinatie van overenthousiaste flitser en romantische kaarsverlichting in het – overigens geweldige – restaurant Straw Hat, maar daarover later meer. Volgens de onmisbare Alan Davidson – waar is een beetje culischrijver zonder meneer Davidson?? – is crayfish trouwens een verkeerde naam, dat doet meer denken aan rivierkreefjes, en inderdaad, al googlend op crayfish kom je steevast uit bij Zweedse augustusfeestjes. Maar de Anguilliaanse crayfish zwemt toch echt in zee en heet eigenlijk langoest. Wat trouwens ook weer iets heel anders is dan een langoustine. Voor wie echt wil weten hoe het nu zit met het verschil tussen kreeft, langoest en langoustine, hier wordt het handig uitgelegd.Volgens dezelfde Alan Davidson kunnen ze maximaal 50 centimeter worden, en ik heb ze ook inderdaad van dat formaat gezien, ergens in een zeebassin bij wijze van huisdier, maar die op mijn bord waren steevast iets van 20 cm, alle uitstekende sprieten niet meegerekend. Da’s nog steeds een hoop.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

A la mode

Californische gorgonzola

Frambozen duur en onbekend

Vorig bericht: « Mahi mahi
Volgend bericht: Restaurant Straw Hat Anguilla »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN