De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 februari 2006

Zelfgebakken patat

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Patat bakken is eigenlijk heel makkelijk, en je hebt er niet eens een friteuse voor nodig. Het belangrijkste is dat je de aardappels eerst voorbakt. En als je het helemaal makkelijk wil houden, hoef je ze niet eens te schillen. Zorg wel dat je vastkokende aardappels koopt, geen kruimige, die vallen uit elkaar. Natuurlijk het allerlekkerst met zelfgemaakte mayonaise.

Nodig:
1 kg grote aardappels (vastkokers)
Plantaardige olie om in te frituren (bijvoorbeeld arachide-olie)
Grof zout

 

  1. Schil de aardappels, snij in dikke plakken en dan in repen van 1 cm dik.
  2. Was ze goed met koud water en droog ze af met een schone theedoek.
  3. Laat de olie heet worden (160°C = een beetje borrelen) in een kleine pan.
  4. Bak de frieten (in porties) 4 minuten voor zonder te kleuren.
  5. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  6. Verhit opnieuw het pannetje met olie, nu tot 180°C ( = flink borrelen).
  7. Bak de frieten goudbruin en krokant.
  8. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken in een vergiet met wat keukenpapier.
  9. Bestrooi met zout en serveer.

Lekker met: zelfgemaakte mayonaise!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zalm met radijs en miso

Appeljam

Tomaten met tuinkers

Vorig bericht: « Oosterse broccoli
Volgend bericht: Bietjessoep met zure room en pesto »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN