De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

17 februari 2017

Chips van aardappelschillen

Ik gooi hoogst zelden eten weg, dat is echt mijn eer te na, maar zowaar ook ik kwam nog op nieuwe ideeën dankzij het kookboek Lekker koken met restjes, waar ik gisteren over schreef. Zo had ik nooit bedacht dat je chips kunt maken van aardappelschillen. En inderdaad, waarom eigenlijk niet? Dat is namelijk een briljant idee, en bovendien doodsimpel. En ze gaan ook nog eens gewoon in de oven, dus geen gehannes met frituurpannen. Ik zeg: win-win.

Het recept van schillenchips:
Neem een partijtje aardappelschillen. Hoeveel? Tja, dat zal per huishouden verschillen natuurlijk. Was ze en droog ze goed af door ze te deppen in een theedoek of met keukenpapier. Of was de aardappels goed vóórdat je ze gaat schillen, dat kan natuurlijk ook. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel ze voorzichtig om met zout en een flinke scheut olijfolie. Voeg als je wilt ook versgemalen peper of paprikapoeder (paprikachips!) toe. Bak ze in een hete oven (200 °C) in 15 tot 20 minuten knapperig. Hou ze wel in de gaten want ze kunnen snel verbranden. En dan moet je ze alsnog weggooien, en dat was nou juist níet de bedoeling…

Dit recept en de foto komen allebei uit het boek Lekker koken met restjes, lees hier mijn interview met schrijfster Daisy Scholte.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Griekse salade

Hongaarse Goulashsoep

Prei op z’n Frans

Vorig bericht: « Lekker koken met restjes
Volgend bericht: Piragi (Letse spekbroodjes) »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN