• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 mei 2010

Over De Kook professionals

Priscilla-en-RobertGoed nieuws: Over de kook gooit het roer om. In plaats van klunzende amateurs strijden in dit kookprogramma sinds gisteravond vijf jonge professionals om de eeuwige roem. Allevijf jonkies, maar wel al een paar jaar werkzaam in de restaurantkeuken, en van niet de minste restaurants. Deze jongens (en één meisje) barsten van de ambities, ze dromen van een eigen restaurant en zijn hogelijk vereerd om met meneer Kranenborg te mogen werken. Die zelf ook zichtbaar opbloeit in deze nieuwe situatie. “Deze mensen doen het voor hun lol”, zegt hij vergenoegd, “ik voel de lucht trillen!”

Groenteman
Spanning alom, maar de lat ligt dan ook veel hoger. Elke dag zijn er vier hoofdingrediënten die verdeeld worden. Daarna komt de groenteman voorrijden met zijn bus en moeten de koks daar zelf hun spullen uitzoeken. En er mag geen groente overblijven, alles moet worden gebruikt, anders grijpt Kranenborg hoogstpersoonlijk in en splitst de tuinboontjes bij iemand in de maag. Let wel: de koks zijn totaal onvoorbereid en moeten ter plekke op basis van de aanwezige producten binnen een paar minuten hun gerecht bedenken. Dat levert zowel leuke televisie als spannende gerechten op.

Twee minuten
In de keuken gaat het er intussen een stuk professioneler aan toe dan voorheen. Je ziet het aan de manier van bereiden, maar ook aan de opmaak van de borden. En aan het feit dat iedereen elkaar automatisch bijstaat als een gerecht uit moet. Een van de koks vraagt bedeesd aan Priscilla Kranenborg, belast met de bediening, of zijn gerecht twee minuten later uitgeserveerd mag worden dan gepland. De familie Kranenborg schiet ervan in de lach. Bij de amateurs was een gerecht wel eens zomaar veertig minuten te laat…

Maar nu de hamvraag: is dit alleen een uitstapje voor één week, of is het een blijvende programmaverbetering? We zullen het merken. Chefs tegen elkaar laten koken op televisie? Het kan nog veel spannender, kijk maar naar Great British Menu.

RTL 5, Over de kook, elke werkdag van 19.30-20.00 uur
Over de kook, RTL5, 19.30-20.00 uur. Lees hier en hier mijn eerdere artikelen over dit programma.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Over de kook met BN’ers

Heel Holland Bakt

Economy Gastronomy

Vorig bericht: « Macarons van Holtkamp
Volgend bericht: Great British Menu 2010 »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN