• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 oktober 2010

Oesters eten bij Holland Casino

Gokken, ach je moet ervan houden. Ik kan moeiteloos drie dagen rondhangen in Las Vegas zonder ook maar een dubbeltje in een one armed bandit te gooien. Maar je kunt er wel fantastisch eten! Alle internationale sterrenchefs hebben er namelijk een filiaal. Toen het Holland Casino Amsterdam me gisteren uitnodigde voor een culinaire verleidingsavond, was ik dan ook graag van de partij. Hier overigens geen Joël Robuchon of Gordon Ramsay achter de kachel, maar onze landgenoot Jeroen Plooij.

Oestermeisjes
Met een ontvangstcomité van champagnedames en kekke oestermeisjes begon de avond veelbelovend. En dan waren er ook nog drie televisieploegen, maar die bleven vooral ronddarren bij soapsterren waar ik nog nooit van gehoord had. Ik herkende alleen rapper Lange Frans, maar dat was puur omdat ik hem vorige week bij een ander culinair treffen ook al in pak tegenkwam.

Links Dick Flink, bestuursvoorzitter van Holland Casino, rechts Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, geflankeerd door twee oestermeiskes

Spanning en verleiding
Terug naar de oesters. Wat blijkt uit onderzoek? Bijna 60% der Nederlanders heeft er nog nooit eentje gegeten, terwijl 57% wel benieuwd is hoe ze smaken. Het Holland Casino zag een gat in de markt en gaat proberen oesters “voor een breder publiek toegankelijk te maken”. Bestuursvoorzitter Dick Flink ziet bovendien een duidelijke overeenkomst tussen oesters en casino: “Het draait om de ervaring van spanning en verleiding die mensen beleven en de belofte die daarachter schuil gaat.”

Verleidelijk
Gisteravond was alvast een voorproefje in de vorm van een verleidelijk diner dat in het teken stond van de vijf zintuigen. Inclusief fraai tangoduo en geurexpert Tanja Deurloo die ons inwijdde over oestergeur (“schrille geur van de zee”) maar ook “knuffelige geur” en “chocola-hazelnoot-kindertijdgeur”. Onze tastzin moesten we testen door de titel van het hoofdgerecht (Gepocheerde kalfshaas met groene asperges en gnocchi) te herleiden uit een braillepapiertje, maar dat ging dankzij het bijgeleverde braille-alfabet op het oog veel makkelijker dan met de vingers. Waarbij winnaar Lange Frans zich nog onsterfelijk maakte met zijn ‘gnotsjie’. Wat overigens een prachtig gerecht was met superzacht gegaard vlees.

Chocoladefontein
Maar vlak ook het voorgerecht van o.a. gebakken langoestine met witlofhart, appel en een vleugje kerrie niet uit. Oesters waren er uiteraard ook, zoals een verfijnde oesterblini met knapperige rösti en “een klodder kaviaar”. Alleen de gegratineerde oester ging een beetje ten onder in het geweld van de bijgeleverde basilicumolie. En had ik al gezegd dat er een chocoladefontein was met 10 kilo witte én 10 kilo pure chocola? Presentatrice Viktoria Koblenko is er naar verluidt na afloop ingedoken om er nooit meer uit te komen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Thuisbezorgservice Goulash@Home

Tunes Bar gaat Aziatisch

Knoflooktaart

Vorig bericht: « Kip in een jasje (zonder pakje)
Volgend bericht: Jan pannenkoeken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN