Recente berichten

2x steak tartare (met wortel)
Speciaal voor alle verstokte carnivoren vandaag het ultieme vleesgerecht: steak tartare. Een waar genot dat in elke Franse brasserie te krijgen is, liefst aan tafel klaargemaakt door een – ja, dat hoort er ook bij – tikje chagrijnige ober in lange witte sloof. En dan met frietjes en sla, ... lees verder...

Japanse aubergines
Voluit heten ze ‘Aubergines met zoet misoglazuur’en ze komen uit het gisteren besproken kookboek Japan Easy. In Japan ben ik ze nooit zo tegengekomen, maar kennelijk zijn ze een succesnummer uit het restaurant van auteur Tim Anderson. Zelf zegt hij erover: “Deze aubergines zijn niet zo sexy als ... lees verder...

Japan Easy
Fans van de Engelse versie van Masterchef kennen hem nog uit 2011, toen Tim Anderson de finale glansrijk won met een exquise minihamburgertrio, bestaande uit een Amerikaanse tartaarburger met gerookte limoen en jalapeño-marmelade, een Tokio-burger met zeeduivel, ponzu-jelly en mayonaise van groene ... lees verder...

Pad thai met kip
Terwijl u en ik nietsvermoedend vakantievierden bedacht Conimex een reclame-actie om in Thailand het nationale gerecht te maken. Een gotspe. Thailand is immers bij uitstek het land van vers, vers, vers. De markten barsten van de groente, fruit en kruiden en overal zijn simpele straattentjes waar ... lees verder...

Sperziebonensoep
De typisch culinaire specialiteiten uit Saarland (zie mijn reisverhaal van gisteren) zijn vaak wat aan de zware kant, maar dat geldt niet voor deze verrukkelijke soep van sperziebonen, aardappelen en spek. Officieel heet hij Bibbelsches Bohnesupp, een regelrechte ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 111
- Pagina 112
- Pagina 113
- Pagina 114
- Pagina 115
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


