Recente berichten

Pékèt
De Luikse vorm van jenever heet ‘pékèt’ (spreek uit: pee-kèt). Waals voor ‘pikant’, wat niet verwijst naar sambal of tabasco, maar naar de toch waarlijk niet heel erg heftige jeneverbes. Kennelijk waren ze vroeger niet zo veel gewend. Pittig is het drankje in onze moderne ogen dan niet, het is best ... lees verder...

Lekkere tips voor Luik
Vorig jaar was ik er op de terugweg van vakantie al eens speciaal gestopt om Luikse gehaktballen te eten, maar nu mocht ik drie hele dagen op culinaire persreis naar deze Belgische stad. Amai, daar zeg ik geen nee tegen. Voor wie Luik, pardon, Liège, niet kent, beginnen we maar eens met een drietal ... lees verder...

Tom kha kai
Wij Nederlanders zijn dol op het exotische. Hoe ver weg je ook reist, overal stuit je wel op landgenoten. En dat heeft bij-effecten. Waren wij ooit een land van avond aan avond aardappels-groente-vlees, dankzij onze reislustige volksaard eten wij tegenwoordig graag de ene avond Italiaans, de ... lees verder...

Kritische journalist gezocht?
De journalistiek is geen vetpot, zoals u wellicht weet. Natuurlijk word ik slapend schathemeltjerijk van mijn kookboeken, maar extra inkomsten zijn altijd welkom. Alleen heb ik mezelf met mijn antipakjeskruistocht niet populair gemaakt, afgezien van een enkel hilarisch misverstand. Laatst was er ... lees verder...

Opperdoezer Ronde op z’n Italiaans
Een beetje oma zou van heur leven nimmer voorgeschilde aardappelen kopen, maar dat zal wel weer marketing wezen. Ik snap de behoefte aan gemak maar ga nou eens een keertje voor écht lekkere piepers. De Opperdoezer Ronde is namelijk weer gesignaleerd! Uit een pakje: Cela Vita Oma's Vastkokende ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 146
- Pagina 147
- Pagina 148
- Pagina 149
- Pagina 150
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


