Recente berichten

Frambozen broodschoteltje
Hoe een ontdooidevriezerdrama leidde tot een onverwachts heerlijk toetje uit de oven: een knapperig broodschoteltje met sappige friszoete frambozen. Al jaren zit er een groot vel papier op mijn vriezer geplakt met daarop in kapitalen ‘VRIEZER DICHT!’ De deur heeft namelijk de onhebbelijke ... lees verder...

Eieren in wittewijnsaus
Oefs en meurette is een heerlijke Franse klassieker van gepocheerde eieren in rodewijnsaus met spek en champignons, maar nu deed ik het eens in witte wijn, geïnspireerd op collega Eva Posthuma de Boer. En dat bleek een groot succes. Met een huis in Normandië en een eigen Frans kookboek op mijn ... lees verder...

Amandelcroissants
Het is een fraai staaltje restverwerking, de croissant aux amandes. Elke Franse bakker heeft ‘m, want op die manier komt hij van z’n ouwe spullen af. Een viennoisserie van gisteren, die is immers onverkoopbaar, zeker in het land waar men ’s middags de neus ophaalt voor stokbrood van diezelfde ... lees verder...

Pistache lasagne
“Ik zoek een Dalmatiër”, zei de vrouw tegen de barman. In het Amsterdamse buurtcafé werd een avond georganiseerd voor buitenlandse taalstudenten en de man achter de bar was de eigenaar van een taalschool. Viavia had hij mij uitgenodigd als ‘mystery guest’, zodat zijn cursisten hun Nederlands op mij ... lees verder...

Broodje ei uit de oven
Een feestelijk en toch oersimpel weekendbrunchrecept: een broodje gevuld met ei uit de oven. Ter verhoging van de feestvreugde gaan onderop wat gebakken blokjes groente. En nóg leuker: met de restjes broodkruim en groente maak je in een handomdraai ook een lekkere pastamaaltijd voor ’s avonds. Af ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 14
- Pagina 15
- Pagina 16
- Pagina 17
- Pagina 18
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 570
- Ga naar Volgende pagina »