Recente berichten

Zelf koken = minder zout
Hoe gezond of ongezond zijn pakjes en zakjes? Laten we eens beginnen met zout. Voedingswetenschapper en diëtist Caroelien Schuurman benaderde mij met de vraag of ze samen met diëtetiek-studenten aan de Haagse Hogeschool een project mocht doen: de voedingswaarde op de pakjes en zakjes vergelijken met ... lees verder...

Zout in soorten en maten
Het slijk der aarde. Naamgever van ons salaris. Broodnodig voor de smaak maar ook in het verdomhoekje want veroorzaker van allerhande lichamelijk ongemak. Dan hebben we het natuurlijk over zout. Eerst het goede nieuws: zout is goed voor je. Sterker nog, ons lijf heeft letterlijk zout nodig, 1-2 gram ... lees verder...

Zuid-Italiaanse restaurantweek
Vergeet die ordinaire pasta’s en pizza’s, dit is hogeschooleten. Pure smaken, perfect uitgevoerd en uiteraard voorzien van in dit geval uitsluitend Siciliaanse wijnen. Nu had ik als bonus ook nog de nieuwe Italiaanse Ambassadeur als tafelheer, de heer Andrea Perugini die keurig door iedereen met ... lees verder...

Minizza’s (kazige tomaatborrelhapjes)
Met droef gemoed aperitieven wij ons thuis door de vakantieheimwee heen. Neem nou Italië, daar weten ze van wanten. In de eerste de beste bar is het raak. Let maar op: tegen twaalven mixt het koffiepubliek zich geleidelijk met de we-doen-even-een-drankje-voordat-we-gaan-lunchen-klanten en dan zie je ... lees verder...

Wijn vervangen in recepten
Je wilt niet weten hoeveel mailtjes met vragen ik krijg. En hoewel ik keurig mijn best doe om iedereen van antwoord te voorzien, word ik er wel eens moe van om steeds dezelfde antwoorden te typen. Dan is het eigenlijk veel handiger om er maar een blogje aan te wijden. Met stip op één, al jaren, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 159
- Pagina 160
- Pagina 161
- Pagina 162
- Pagina 163
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »