Recente berichten

Familierecept: Ragout
Eigenlijk twijfelde ik nog geen seconde over het recept uit het gisteren besproken boek Familierecepten. Schrijver Felix Wilbrink is zó lyrisch over ragout, dat moest het worden. Het was simpelweg onvermijdelijk. Zeg nu zelf: “Er is een ragout voor jou. Ieder mens heeft zijn ragout. Ieder ... lees verder...

Kookboek Familierecepten
Koken moet je leren. Een kwestie van eerst de boel een beetje afkijken en daarna gewoon maar ergens beginnen. Dat afkijken doe je idealiter al op jonge leeftijd thuis, waar anders dan bij je eigen familie? Wat weer tot gevolg heeft dat je de rest van je leven familierecepten op een bepaalde manier ... lees verder...

Food design: ons eten van morgen
Gisteren was ik een dagje bij de eindejaarsstudenten Food Technology en Food Innovation (voorheen Food Design) van de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zeg maar de pakjesenzakjesmakers van morgen, al is het de vraag of de Unilevers en Maggi’s elk jaar wel plek hebben voor 85 vers afgestudeerden, en dat ... lees verder...

Gehakt met bloemkool
Woensdag gehaktdag: vroeger was daar een reden voor, maar tegenwoordig is het net zo makkelijk elke dag gehaktdag. Gehakt staat sinds jaar en dag bovenaan de lijst van meest verkochte vleessoorten in ons land, complete koeien en varkens worden er speciaal voor verhakseld. Zie je gehakt, dan zijn ... lees verder...

Smaak en Het Nieuwe Proefboek
Als er tegelijkertijd twee boeken verschijnen over proeven, dan wrijft de vakidioot zich natuurlijk in de handjes. Een dubbelrecensie. Boek 1: Smaak Eerst maar eens de dunste, die van culinair journalist Jeroen Thijssen tevens begenadigd romancier (lees vooral zijn prachtige Indische roman ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 173
- Pagina 174
- Pagina 175
- Pagina 176
- Pagina 177
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »