Recente berichten

Sesamzoutjes
Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben gevoelsmatig nog helemaal niet toe aan de realiteit van het alledaagse leven. Het après-vakantieleven, bedoel ik. Na weken-en-wekenlang ongestoord boeken lezen, het firmament bemijmeren vanuit een hangmat en in zijn algemeenheid gewoon dag in dag uit een ... lees verder...

Zelfpluktuin Texel
Dit weekend prik ik volop vorkjes op het festival Texel Culinair, maar een bezoek aan de Zelfpluktuin staat ook hoog op mijn To Do-lijstje. Vorig jaar was ik er al een keer, en het is er zo leuk, en niet te vergeten lekker, ik wil graag een keer terug. De boerenfamilie Boersen begon ruim twintig ... lees verder...

Barbecuesaus
Mijn zomerkookschool in Tijd is alweer ingeruild voor de gewone antipakjeskookrubriek, de kinderen gaan alweer naar school, de blaadjes verkleuren alweer aan de bomen, maar ik zit nog volop in de barbecuemodus. Tijdens de afgelopen vakantie in Frankrijk, waar het week in, week uit mooi weer bleef, ... lees verder...

Basistechnieken les 7: Tomatensaus
Wij consumenten, wij willen bedot worden, ik denk dat dat het is. Anders kan ik er met mijn verstand niet bij dat wij behoefte hebben aan houdbare appelsaplookalike pakjes van Knorr die ‘Basis voor pastasaus’ heten. Feitelijk hebben we het hier over ingekookte tomaten. Kunnen we dat zelf niet? ... lees verder...

Basistechnieken les 6: Risotto
Als er iets troostend is, dan is het wel een bordje risotto. Warm, smeuïg, oplepelbaar. Nee, tijdens zwoele zomeravonden moet u daar niet aan denken, maar wacht maar, die herfst staat sneller op de stoep dan gewenst, en met regenvlagen om het huis, après-vakantieblues en ander leed is het handig als ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 184
- Pagina 185
- Pagina 186
- Pagina 187
- Pagina 188
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »