Recente berichten

Feestdessert: Bûche de Noël
Mijn feestdessertserie in Trouw zou niet compleet zijn zonder een Bûche de Noël. In Frankrijk een verplicht nummer, elke kerst weer. In feite een opgerolde cake met veel crème ertussen en erop en dan gemodelleerd in de vorm van een boomstronk. Maar dan klinkt 'Bûche' toch een stuk eleganter, niet? ... lees verder...

7 simpele garneertrucs met chocola
Ik ben niet zo van het decoratiegefrut, maar ik heb nu toch een paar supermakkelijke tips voor je om bijvoorbeeld je zelfgebakken Bûche de Noël alias Boomstam of andere taart dan wel toet op te leuken. Allemaal met chocola. Van de echte vakman moet je die eerst tempereren, dat is een nogal nauw ... lees verder...

Kliekjessoep met rijst #nopakjes
Ken je dat? Niks in huis en het avondmaal nadert? Nou ja, niks, niks, een mens heeft altijd nog wel wat. En juist dat gooien we vaak weg, omdat we niet weten wat we ermee moeten. Omdat het niet appetijtelijk is om op te warmen. Of omdat het net te weinig is om nog wat mee te kunnen. Ik werd ... lees verder...

Florida grapefruit
Die dozen met culipost worden steeds groter. Nu stond er weer een enorm gevaarte van een kilo of tien op de stoep, gevuld met gele frutsels. Na die verwijderd te hebben (en bedankt jongens, die kom ik straks nog wekenlang in allerlei onvermoede hoeken en gaten nog tegen) bleek het een pakket ... lees verder...

Charlotte royale
We gaan het langzaam maar zeker wat moeilijker maken in deze kerstfeestdessertserie. Maar kom op, u houdt wel van een uitdaging, toch? Een klassieke charlotte is een Frans dessert in – excusez le mot – bloempotvorm bestaande uit een romige bavarois omhuld door lange vingers en traditioneel voorzien ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 207
- Pagina 208
- Pagina 209
- Pagina 210
- Pagina 211
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


