Recente berichten

Margarine is geen boter
Het moet echt weer even. Al heb ik het onderwerp al uitentreuren en naar mijn bescheiden mening glashelder uitgelegd (zoals hier), toch ontvang ik nog elke week mailtjes à la: “Als in je recept ‘klontje boter’ staat, wordt er dan roomboter of margarine bedoeld?” Terwijl, het is zo makkelijk. ... lees verder...

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai
Thailandgangers moeten ‘m op elke straathoek zijn tegengekomen: pad thai. Zeg maar de bami goreng van Thailand (zie gisteren). Een supersnel wokgerecht waarbij de smaakbalans (zout, zoet, pittig en zuur) het verschil maakt tussen een heerlijk bordje en een laffe hap. Maar laffe hap is je eigen ... lees verder...

Culinaire wereldreis (8): Thailand
Koh Samet, een restaurantje aan het strand. De tafels en stoelen staan pal langs de vloedlijn, een uitstalling van de prachtigste vissen en gamba’s ligt me toe te lachen, ach, wat kan er dan nog misgaan? Toch nog een hoop, zo blijkt. De kok kan namelijk niet barbecueën. De gortdroge gamba’s zijn met ... lees verder...

Snijplank van Stadshout Kennemerland
Vrienden in Heemstede hadden een boom met een tuin, en die twee zaten elkaar in de weg. De boom trok aan het kortste eind, en moest weg. Maar zelf een boom omzagen, dat is geen doen, dus werd Stadshout Kennemerland ingeschakeld. Die zagen op verzoek alle soorten bomen om, bij voorkeur uit de regio ... lees verder...

Wereldgerecht Australië: Banana bread
Dat banana bread waar ze in Australië (zie gisteren) zo dol op zijn is een soort cakeachtig brood (of broodachtige cake) op basis van, inderdaad, banaan. Angelsaksische thuisbakkers zijn altijd in de weer met dingen als baking soda, golden syrup en druppels vanille-extract. Ook in het gemiddelde ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 219
- Pagina 220
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »