Recente berichten

Zelfsluitende ijsblokzakjes
Wat zijn ze toch knap tegenwoordig! Nu hebben ze weer ijsblokzakjes die vanzelf sluiten, is het niet mirakels? In de zomer kan een mens niet zonder ijsblokjes. Zo’n hardplastic bakje-met-vierkante-vakjes vullen is altijd gedoe, al was het maar omdat mijn vriezer altijd vol ligt met van alles en nog ... lees verder...

Wereldgerecht Suriname: Pindasoep
Het eerste wat ik at na aankomst in Suriname (zie gisteren) was pindasoep. Heerlijk! Alleen die tomtom (balletjes van gekookte bakbananen) zijn niet mijn favoriet, dus ik laat ze achterwege in dit recept. Wel lekker erbij is een kommetje rijst, tevens handig als de soep te pittig blijkt. Ik maakte ... lees verder...

Culinaire wereldreis (5): Suriname
Op mijn culinaire wereldreis mag Suriname natuurlijk niet ontbreken. Denk ik aan Suriname, dan denk ik aan broccoli. ‘Suriname is meer dan Paramaribo,’ werd mij van alle kanten verteld, ‘je moet het binnenland in.’ Dat kan óf in twaalf dagen varen stroomopwaarts óf in een uur met een tweemotorig ... lees verder...

Tip Milaan: 10 Corso Como
Als je een leuk lunchadresje zoekt in Milaan, kan ik 10 Corso Como aanraden. Gevestigd aan, inderdaad, nummer tien van de straat die Corso Como heet. Even een wandelingetje, want het zit iets buiten het centrum, maar het is de moeite waard. Eigenlijk is het vooral een winkel. Een winkel met echt ... lees verder...

Wereldgerecht Sri Lanka: Dal curry
Dal, of dahl of dhal is een vegetarische rodelinzencurry die je in Sri Lanka (zie gisteren) werkelijk overal tegenkomt, tot het ontbijt aan toe. Ondanks de naam is het een geel gerecht, maar de rode linzen (die in het echt trouwens verdacht oranje ogen) worden bij het koken geel. Dit recept is mijn ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Pagina 224
- Pagina 225
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »