Recente berichten

Salade van bonen met radijs
Nou, de Peulenparade heeft het getroffen, het is onvervalst hufterig herfstig peulenweer, met af en toe een zonnestraaltje om ons in de luren te leggen. Vandaag daarom maar weer eens een bonenrecept in de aanbieding. Reuzenbonen dit keer. Of beter gezegd: keverbonen. In Oostenrijk maakte ik twee ... lees verder...

Toscaanse salade
Was u ook deze zomer in Toscane? Dat moet haast wel, zo veel landgenoten als dat ik tegengekomen ben. Ook niet-landgenoten trouwens. Het wonderlijke, maar tevens handig voorspelbare van de homo turisticus is dat hij zich bij voorkeur kluitjesgewijs ophoudt. Gezellig met z’n allen naar het prachtige ... lees verder...

Tunes Bar gaat Aziatisch
Het Conservatorium Hotel en de bijbehorende Tunes Bar en restaurant zijn nog niet eens twee jaar open, maar hebben al een nadrukkelijke plek weten te veroveren binnen de Amsterdamse horeca. Met grote regelmaat organiseren ze van alles, van Beaujolais-maand tot Spaanse weken, van een rabarberfestijn ... lees verder...

Fleurige bonensalade
Bonen moeten zwemmen, heb ik geleerd. Niet in wijn, maar in olie. Elke boon fleurt onmiddellijk op van een ferme plens. Italianen weten dat als geen ander. Dát zijn pas bonenpeuzelaars. Maar kale bonen, daar doen ze niet aan, die zijn flauw en saai. Neen, een mooie scheut extra vergine erover, en ... lees verder...

De Peulenparade
Een boon is geen peul, heb ik gisteren geleerd bij de aftrap van de Peulenparade, een initiatief van Urgenda en de Bruine Bonenbende om tot en met 10 oktober (de Dag van de Duurzaamheid) de Nederlander aan de boon te krijgen. Wat is dan het verschil? Peulen kun je ook vers eten, als groente, denk ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 255
- Pagina 256
- Pagina 257
- Pagina 258
- Pagina 259
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 570
- Ga naar Volgende pagina »