Recente berichten

Cursus kookboek schrijven (deel 5: manuscript)
“Een onvoltooid manuscript op je tafel hebben brengt een verschrikkelijke spanning met zich mee. Je drijft in een storm, zonder hulp. Je schrijft nog elke dag, verandert kleinigheden aan de tekst. Je moet doorgaan, je bent aan het watertrappen, je weet dat je je moet redden, en je weet ook dat je ... lees verder...

Vierkazensaus
Met het oog op onze aanstaande koning Willem IV vroeg ik mij af welke vier kazen er eigenlijk in vierkazensaus zitten. Neem nou die van Maggi, een vaak aangevraagd pakje voor mijn wekelijkse rubriek in Trouw. ‘Een volle kaassaus bereid met vier kazen’ staat erop. Maar welke, daarover zwijgt de ... lees verder...

Kookboek Chips plus recept
Ze hebben hun reputatie niet mee, chips. Gedachteloze graaisnack voor bankhangers tijdens luie televisieavonden, door de fabrikant zorgvuldig voorzien van een chemisch goedje ten behoeve van de dooreetfactor. Toch zijn bij trendy culi’s de chips al lang uit het verdomhoekje. Dan hebben we het niet ... lees verder...

Cursus kookboek schrijven (deel 4: puzzelen)
We zitten nog altijd midden in het maakproces van het nieuwe kookboek Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes 2 waar ik de hele week al over schrijf. Het wordt het zo langzamerhand tijd om een plank te gaan maken. Vakjargon, nog uit de tijd dat ik tijdschriftenmaker was. Een concreet en helder ... lees verder...

Cursus kookboek schrijven (deel 3: testen)
Naast proefkonijnen die simpelweg komen opeten wat ik heb gekookt, waar ik gisteren over schreef, heb ik soms ook de luxe van proefkokers die zelf in hun eigen keuken aan de slag gaan om mijn recepten te testen. Iets wat enerzijds heel fijn is, want zo kun je zien of andere mensen (lees: dus straks ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 275
- Pagina 276
- Pagina 277
- Pagina 278
- Pagina 279
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


