Recente berichten

Biscotti
Geen taartrecept uit het gisteren besproken standaardkookboek Bakken, maar Italiaanse koekjes. Biscotti betekent ‘twee keer gebakken’. Je kent ze vast wel als cantuccini, die je traditioneel in de vin santo doopt bij wijze van – hik – toetje. Maar deze zijn veel rijker, mudjevol lekkere dingen. Echt ... lees verder...

Kookboek Bakken
Waarom toch altijd die jacht naar nieuwe kookboeken? Van sommige ontdek je pas na een tijdje de onmisbaarheid. Zoals het kloeke kookboek Bakken van James Peterson, intussen zelfs ook al in paperback verschenen. 'Hét standaardwerk met meer dan 350 recepten en technieken en ruim 1500 foto’s' is dan ... lees verder...

Saké lost in translation
Het is grijs, het is nat, het duurt nog heeeeel lang voor het lente wordt. Zucht. Zal ik eens iets geinigs vertellen? Humor om te lachen? Iets waar je dag acuut weer van opfleurt? Het begon allemaal met een babyroze flesje Sayuri saké dat ik op enigerlei wijze cadeau kreeg. Maar het is vooral ... lees verder...

Ovenpasta met zalm
Lukt het een beetje met de goede voornemens? Zo mailde een trouwe lezeres van deze rubriek dat ze haar voorraadkast aan het leegmaken was van de nodige pakjes en zakjes. Die heeft ze in 2013 immers niet meer nodig nu ze tegenwoordig gewoon zelf kookt. Alleen die Knorr ovenpasta met zalm en ... lees verder...

Serre Restaurant
Door een samenloop van omstandigheden belandde ik op een doordeweekse avond onverwachts in het Serre Restaurant van het Amsterdamse Okura Hotel. Het zit er nog niet zo lang, en is bij mijn weten nog tamelijk onbekend. In tegenstelling tot de gerenommeerde huiscollega’s: Yamazato, de beste Japanner ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 280
- Pagina 281
- Pagina 282
- Pagina 283
- Pagina 284
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »