Recente berichten

DVD Comme un chef
Franse kookfilms, altijd leuk. Nou ja pff, niet altijd, maar Comme un Chef vond ik zeker voor kookliefhebbers met een zwak voor Frankrijk een aanrader. En voor wie hem gemist heeft: hij is zojuist verschenen op DVD. Fingerspitzengefühl De film gaat over driesterrenchef Alexandre Lagarde (Jean ... lees verder...

Witlofsalade met chutney
Menigeen bewaart jeugdtrauma’s aan tot snot gekookte witlof. Mijn trauma is een witlof met ham/kaas uit de oven waar de kok de plastic velletjes tussen de ham vergeten was er eerst tussenuit te halen. Tja. Dan is een witlofsalade een beter idee. Met de ingrediënten uit de streekkrat van de ... lees verder...

Culinaire lezing: Koken met Karin op 3 maart
Het lijkt nog ver weg, maar het nieuwe jaar nadert. Mijn collega Onno Kleyn van de Culinaire Schrijfacademie organiseert een serie zondagmiddaglezingen in het Amsterdamse Okurahotel, met desgewenst aansluitend diner. Ik sta geboekt voor 3 maart 2013 om te komen vertellen over de tips & tricks ... lees verder...

De streekkrat van De Streekmolen
Ach ja, die vervelende crisis. Het houdt maar niet op. En freelance auteurs hebben het helemaal moeilijk, overal worden tarieven lukraak gehalveerd, het staat overal in de krant en online te lezen. Maar als culinair journalist blijkt dit specifieke vakgebied grote voordelen te hebben: veel ... lees verder...

Mauviel pannen
Later, als ik groot ben, woon ik in een zonovergoten Frans chateautje met eigen moestuin maar vooral zo’n kasteelkeuken met veel koper. Zoiets had ik in gedachten: Daar kan ik nou zo enorm van wegdromen. Ach, zo’n prachtige ovalen vispan of twintigliterstoofpan. Maar ja, realistisch gezien, hoe ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 282
- Pagina 283
- Pagina 284
- Pagina 285
- Pagina 286
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »