Recente berichten

Test: Currypasta
Het toeval wilde dat ik vlak na elkaar twee pakketjes met currypasta kreeg opgestuurd. Een van Fair Trade Original (de nieuwe Aziatische lijn die nu overal in de supermarkt ligt) en een van Onoff Spices, een nieuwe webwinkel voor Thaise kruidenpasta’s die ik leerde kennen via Twitter. Een dubbeltest ... lees verder...

Mayonaise
Sinds het nieuwe jaar zijn legbatterij-eieren eindelijk verboden, hoezee! Een mooie reden om het blije ei eens in het zonnetje te zetten. Hoe kan dat beter dan in de lekkerste ei-toepassing aller tijden, mayonaise? Die is zelfgemaakt zoveel smakelijker dan uit welke pot, tube of fles dan ook, zelfs ... lees verder...

2012: nooit meer lijnen en diëten
Januari is lijnmaand, en dat zullen we weten ook. Op Facebook waart een opdringerige poll rond of ik ja of nee ga lijnen (nee!), het Voedingscentrum mailt of ik mee wil helpen het Balansdagkookboek (“Boordevol leuke recepten waarmee je lekker op gewicht blijft”) van het bijbehorende fenomeen ... lees verder...

Oudejaarsrecept Huzarensalade
Wat eet Nederland met oud & nieuw, behalve oliebollen en appelflappen? Uit een hoogstpersoonlijk uitgevoerd kleinschalig online publieksonderzoek bleek huzarensalade veruit favoriet. Die associeer ik vooral met cateringpartijen en grote tienkiloemmers vol onduidelijke smurrie die buiten het ... lees verder...

Nep-foie gras: Kippenlevertjespaté
Als doorgewinterd francofiel ben ik geïndoctrineerd met de Franse culinaire traditie waarbinnen ganzen- en eendenlever volkomen geaccepteerde, ja zelfs onmisbare feestingrediënten zijn. Dierenleed? Dat is in Frankrijk volstrekt geen issue. Hier liggen de zaken anders. Mijn hoop was gevestigd op mijn ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 319
- Pagina 320
- Pagina 321
- Pagina 322
- Pagina 323
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


