Recente berichten

Vinaigrette (niet uit een flesje)
Het zal mijn studie Frans wel wezen, maar ik zeg nog altijd liever 'vinaigrette' dan 'dressing'. Het is echter vechten tegen de bierkaai, de Engelse benaming lijkt het inmiddels te hebben gewonnen van de elegante Franse. Hoe je het ook noemt, het gaat altijd om een combinatie van olie met azijn plus ... lees verder...

Risotto met inktvis volgens Nigella
Inktzwarte risotto, heb ik altijd al willen maken. En mijn visboer verkoopt tegenwoordig gewoon zakjes inkt, dus waar wacht ik nog op? Op het recept van Nigella. Het komt uit haar nieuwe boek Keuken waar ik gisteren over schreef. Ze noemt het zelf een ‘prachtig, ietwat somber gerecht, een perfecte ... lees verder...

Nigella’s nieuwe kookboek Keuken
Op donderdagavond is ze bij de BBC weer te bewonderen: Nigella Lawson in haar nieuwe serie Nigella Kitchen, waarvan – ach wat handig – onlangs ook het bijbehorende boek uitkwam in Nederlandse vertaling: Keuken. Niet dat de serie ook op de Nederlandse televisie te zien is. Tja, misschien over een ... lees verder...

Pannendrama met Woll
Op een mooie avond stond meneer Koken met Karin voor mij te koken, wat onder andere het sudderen behelsde van puike lamsworstjes in mijn favoriete koekenpan. Oersterk Duits vakmanschap van de firma WOLL, met de hand gegoten uit zuiver aluminium met een onverwoestbare titaniumbodem. De pannen ... lees verder...

Turkse Moussaka
Vandaag zoals beloofd een recept uit het gisteren besproken boek Dat koop je bij de Turk. Iets niet al te Hollands natuurlijk, om in de sfeer te blijven. Alhoewel, is moussaka niet Grieks? Jawel, maar in deze versie is de bechamelsaus vervangen door Turkse yoghurt, wat het volgens auteur Marianne ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 375
- Pagina 376
- Pagina 377
- Pagina 378
- Pagina 379
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 576
- Ga naar Volgende pagina »


