Recente berichten

Warme geitenkaas met bramen
Nederland zit steevast in de top-zoveel van gelukkigste landen ter wereld, maar manmanman, wat kunnen we af en toe miepen. Zo had ik laatst op social media zielsgelukkig een foto geplaatst van een emmertje vol zelfgeplukte bramen (bijna 3 kilo!), kreeg ik vervolgens van alle kanten commentaar. ... lees verder...

Eet-geen-dierendag noedels
4 oktober is al sinds mensenheugenis Dierendag, maar staat intussen ook bekend als Eet-Geen-Dierendag. Vandaag dus een lekker diervrij recept, niet geheel toevallig natuurlijk uit mijn nieuwe vega kookboek: Groene roerbaknoedels. Ook voor doorgewinterde carnivoren kan het geen kwaad om wat te ... lees verder...

Groene salade met druiven
Niks heerlijkers dan eten uit eigen tuin, al moet je wel leren omgaan met overvloed. Net toen ik zelf door mijn gulle pruimenoogst heen was, appte een wanhopige vriendin met een kruiwagen vol mirabellen, of ik alsjeblieft wat kwam ophalen. Dat zijn verrukkelijke kleine gele pruimpjes, dus ik sprong ... lees verder...

Pruimenjam met sinaasappel
Geef maar toe, jullie zitten allemaal reikhalzend uit te kijken naar mijn klassieke après-vakantieblues-verhaal. Traditiegetrouw begin ik in september altijd bloedchagrijnig aan een nieuw seizoen, weemoedig terugverlangend naar een lange zomer vol dolce farniente - alleen dan tegenwoordig op z’n ... lees verder...

Geplette aardappels met kummel
Wat is de natuur toch wonderbaarlijk. Afgelopen voorjaar vond ik achterin de voorraadkast een paar intens zielige vergeten aardappels. Verschrompelde bonkjes met overal van die luguber kronkelende paarse uitsteeksels. In de vuilnisbak dan maar? Nu gooi ik aardappels nooit zo snel weg, want juist ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 42
- Pagina 43
- Pagina 44
- Pagina 45
- Pagina 46
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


