Recente berichten

Groene asperges met sinaasappelolie
Hoe krijg je mensen aan de groente? Door er iets simpels maar lekkers mee te doen. Asperges roosteren in een grillpan doet al een hoop, maar met een scheut sinaasappelolie erover worden ze meteen helemaal onweerstaanbaar. Als er in een uit het Engels vertaald kookboek sprake is van asperges, zijn ... lees verder...

Tomatensalade met mais en fetacrème
Vandaag de laatste aflevering van mijn zomerserie, dit keer met tomaten en geroosterde mais in de hoofdrol. Vooruit, en met komkommer. En dat alles op een bedje van romige fetacrème. Mijn Franse huis is omringd door maisvelden, maar maiskolven zie ik er nooit in de winkel. Alle oogst gaat linea ... lees verder...

Wortels met sinaasappelbulgur
Wist u dat onze knoflook massaal uit China komt? Waarom is een raadsel, want knof doet het hier juist reuze makkelijk. Doodleuk een teentje in de grond stoppen en afwachten, dan wordt het vanzelf weer een hele nieuwe knoflookbol. Wel even geduld, want het duurt een tijdje. Als je een grote bol wil, ... lees verder...

Artisjok met kerrievinaigrette
We zitten nog altijd in mijn zomergroenteserie, en wat is er zomerser, en feestelijker dan artisjokken? Die eten we veel te weinig! Dus ik leg het graag nog een keertje uit. In Frankrijk struikel je over de artisjokken, maar bij de Nederlandse groenteboer moet je zoeken met een lantaarntje. De ... lees verder...

Bonensalade met ansjovis, ei en bloemen
Deel drie alweer van mijn zomerserie, waarin ik in de bonen ben. En in de bloemetjes. Wat leidde tot een even heerlijke als mooie salade met drie soorten bonen plus eetbare bloemen uit eigen tuin. Ik had voor het eerst van mijn leven doperwten gezaaid, en ineens hing er een woud van peulen tussen ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 43
- Pagina 44
- Pagina 45
- Pagina 46
- Pagina 47
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


