Recente berichten

Een lam uitbenen
In het kader van de culinaire bijscholing organiseerde ik gisteren met wat culicollega's een lamsuitje naar slager Wim Kuijk in Heemstede. Een van het slinkend aandeel slagers in ons land die graag nog zoveel mogelijk zelf doet (‘Daar ben je tenslotte slager voor') en die bovendien gek is op koken. ... lees verder...

Kinderkookboek (7): de ramp
Wat is de ergste nachtmerrie van een auteur met een nijpende deadline? Juist, een computer die het begeeft. Of, zoals in mijn geval, de externe harde schijf waar ik met een vooruitziende blik nu juist alle ingescande illustraties en foto's voor mijn nieuwe kinderkookboek Lekker Opscheppen naar ... lees verder...

Langzame lamsbout
In een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te moeten gaan, is het heel langzaam laten garen van vlees een verfrissende trend. Mijn vriend Tim zet een lamsbout gewoon 's ochtends in de oven op een lage temperatuur om hem er 's avonds botermals en heerlijk weer uit te vissen. Dat kan 8 uur, maar ... lees verder...

Ambachtelijke smaakproef
Foodlog, immer bezorgd om de maatschappelijke voedselproductie in ons land, organiseert dit jaar in Kasteel Groeneveld een serie proefsessies onder de noemer ‘De smaak van Nederland'. Afgelopen zaterdag was alweer de tweede, gewijd aan de hamvraag ‘Kun je de noeste handenarbeid van ambachtelijke ... lees verder...

Kinderkookboek (6): de illustraties
Had ik al verteld dat mijn nieuwe kinderkookboek Lekker Opscheppen ook geheel en al geïllustreerd is? Door mijzelf uiteraard, dat is een veels te leuke klus om uit handen te geven. Uiteraard moesten ten eerste alle gerechten getekend worden, maar ter lerende ende vermaak van het vaderlandse grut had ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 448
- Pagina 449
- Pagina 450
- Pagina 451
- Pagina 452
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


