Recente berichten

Wortelpeterseliesoep
Is het een peterseliewortel of een wortelpeterselie? Ik zeg altijd het eerste, maar uit het gisteren besproken boek Onvergetelijke Groenten lees ik dat het wortelpeterselie is. De wortel is het belangrijkste, dus die wordt het eerst genoemd. Vandaar. Ze lijken sprekend op pastinaken maar sinds het ... lees verder...

Kookboek Onvergetelijke Groenten
Toen de dochter van Annette van Ruitenburg hoorde dat haar nieuwe boek waarschijnlijk Vergeten Groenten ging heten, zei ze “als iedereen die groenten leert kennen en ze gaan eten, dan zijn ze toch niet meer vergeten?!” Dus werd de titel Onvergetelijke groenten. Dat treft, daar ben ik dol op! Ik mag ... lees verder...

Hangop met granaatappel
U dacht dat hangop een oudhollandsch toetje was? Nee hoor. ‘Dit is een typisch gerecht uit het Midden-oosten en India. Yoghurt wordt in kaasdoek opgehangen en mag 6-36 uur uitlekken. Een kortere uitlektijd levert een zeer zachte, milde hangop en een langere een dikkere met een meer uitgesproken ... lees verder...

Tools for cooks
Jazeker, ik zit nog altijd in een serie kookboekbesprekingen. “Eindelijk een serieus naslagwerk met attributen die je kookvreugde verhogen” zegt Jonnie Boer pontificaal op de voorkant van het kloeke boekwerk Tools for cooks, keukengerei van A tot Z van uitgeverij Spectrum. Waarom eigenlijk die ... lees verder...

Tarte tatin à la Russe
Vandaag een recept uit het gisteren besproken boek Leven als god in Rusland van Peter d'Hamecourt. Een Tarte tatin à la Russe. Ik citeer: ‘De Franse naam is misleidend, want die is in Frankrijk voor dit gebak een sjarlotka. Maar een sjarlotka is in het Russisch precies het omgekeerde van een tarte ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 463
- Pagina 464
- Pagina 465
- Pagina 466
- Pagina 467
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


