Recente berichten

Jordanese gehaktballen
De dagelijkse beslommeringen uit onze gezapige kleine leventjes voelen al snel als luxeproblemen wanneer de boze buitenwereld in brand staat. Zolang je daar niets aan kunt doen en totaal geen invloed op hebt, voelt vastklampen aan futiliteiten tenminste nog als houvast. Totdat ineens mijn eigen ... lees verder...

Paasbrood
Een paasstol is in feite een brood, maar dan wel in een luxe uitvoering. Opgesjiekt met rozijnen, krenten en amandelspijs. Vaak ook met sukade en oranjesnippers of met amarenekersen. Noten, niet te vergeten, die komen ook regelmatig voorbij. Het grootste raadsel was altijd wat het verschil is ... lees verder...

Solo gnocchi
Schrijnende ingezonden brief in de krant van een lezer die snakt naar eenpersoonsrecepten. Ook mijn recepten zijn doorgaans voor vier personen, daar is nu eenmaal de meeste vraag naar. Vaak kun je de ingrediënten van recepten wel verminderen, of op z’n minst halveren (en/of de rest van het gerecht ... lees verder...

Salade met boerenkool
Op de rand van mijn balkon staat al wekenlang een spreeuw luidruchtig te fluiten en woest te wapperen met de vleugels. Verder rukt hij (of is het een zij? Hoe zie je dat eigenlijk?) graag dode takjes uit mijn troosteloze geraniums, die er niet uitzien alsof ze de winter hebben overleefd. Al moet ik ... lees verder...

Shakshukasoep
Shakshuka is een van de makkelijkste, dankbaarste gerechten die ik ken. Maar wist je dat je een kliekje ook heel goed kunt versoepen? Eerst even het shakshukaprincipe an sich: groente in stukjes (ui, paprika, courgette, aubergine, venkel, ja zelfs biet of pompoen, om maar wat te noemen) fruiten ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 45
- Pagina 46
- Pagina 47
- Pagina 48
- Pagina 49
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »