Recente berichten

Wittebrood in Rode Wijn
Desiderius Erasmus Roterodamus, wie kent hem niet? Dit jaar is hij zelfs tot thema van de Boekenweek verheven met zijn beroemde Lof der Zotheid. Of was de originele titel wellicht Witlof der Zotheid? Erasmus blijkt namelijk – ondanks zijn broodmagere gestalte – een lekkerbek van formaat te zijn ... lees verder...

Snoekbaars
Een snoekbaars is heel iets anders dan een snoek. Waarom ‘ie dan zo heet? Joost mag het weten. Het is een van oorsprong Russische vis die in 1885 werd uitgezet in Duitsland, flink doorzwom en in 1889 voor het eerst in Nederland werd gesignaleerd. Eigenlijk hebben we er gewoon geen naam voor. In het ... lees verder...

Snoek vissen bij Dilvis
Als ze me missen, dan ben ik vissen Als ze me zoeken, dan ben ik snoeken Vandaag ging een langgekoesterde wens in vervulling. Eindelijk een keer vissen. One of the guys! De firma Dilvis wa zo vriendelijk een twaalftal visleken een dagje mee aan boord te nemen om op het Alkmaardermeer snoekbaars ... lees verder...

Kant en klaar maaltijden
Ik heb het hele weekend moeten bijkomen van de proeverij van afgelopen zaterdag. Met een man of 30 hebben we ten behoeve van de nieuwe editie van de Culinaire Almanak 2007 van Will Jansen circa 200 kant en klaarmaaltijden geproefd. In een bibberkoud leegstaand grand café in het schone Diepenheim was ... lees verder...

Culinaire Almanak
Morgen ben ik de hele dag onder de pannen. En wel in het Twentse Diepenheim, dat bekend staat om zijn vele galerieën en zijn prachtige omgeving. Niet dat ik daar veel van mee zal krijgen. Samen met 9 andere culinaire proefpersonen gaan we namelijk gerechten proeven waarmee een béétje culisnob liever ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 516
- Pagina 517
- Pagina 518
- Pagina 519
- Pagina 520
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »