Recente berichten

Vorderingen kookboek Koken met Karin (2)
The plot thickens. Hier las je al deel 1, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Teksten schrijven, tekeningen maken, mijn eerste boek begint steeds meer een kookBOEK te worden. Maar er dient natuurlijk ook te worden nagedacht over de vormgeving. Of om het eens lekker modern te zeggen, de look & ... lees verder...

Frambozen duur en onbekend
Een Goudreinet of een Granny Smith is een wereld van verschil op appelgebied, dat weet iedereen, maar niemand weet welke frambozen hij eet. En dan zijn frambozen ook nog eens behept met het hardnekkige imago van duur en exclusief fruit. Volgens frambozenkweker Carlo Peters (Raspberry-Maxx) is het ... lees verder...

Zelf frambozen kweken
Na het bezoek aan de frambozenkwekerij Raspberry-Maxx afgelopen zondag was het verleidelijk om meteen een plant mee naar huis te nemen. Dat idee hadden meer mensen, maar daar kwam niks van in. Niemand kreeg een plant mee van eigenaren Carlo en Henny. Frambozenplanten moet je namelijk niet nu kopen, ... lees verder...

Zelf jam maken: handige tips
* Ga uit van zo rijp mogelijk fruit, een beetje zacht mag best, maar geen beschimmelde exemplaren. * Zorg voor brandschone potten. Mijn tip: dampende potten uit de afwasmachine omgekeerd laten uitlekken op een schone theedoek. Dat maakt dat vervelende gedoe met uitkoken en soda overbodig. * Houd ... lees verder...

9 kilo frambozen
Afgelopen zondag kreeg ik een emmer met 9 kilo (!) frambozen cadeau. Dat is me nogal een berg. De mooiste exemplaren gingen losjes uitgespreid in de vriezer en daarna in doosjes. Die mogen te zijner tijd in de pavlova. De rest ging gedeeltelijk in diepvrieszakjes, daar maken we straks weer ijs, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 539
- Pagina 540
- Pagina 541
- Pagina 542
- Pagina 543
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »